Pedals Inquiets

Pedals Inquiets és l’aventura d’una bicicleta verd oliva que va decidir sortir de Barcelona el juny del 2017 a voltar pel món. Vastament coneixedora dels carrils bici dels carrers Diputació i Consell de Cent de la capital catalana, va desviar-se de la seva ruta habitual per prendre rumb cap a totes direccions i anar omplint, poc a poc, les seves alforges d’experiències.

On es troba ara mateix?

La línia blava segueix fidelment el recorregut realitzat. Els punts amb bicicleta lila indiquen que hi ha una crònica de la Valentina d’aquella regió, mentre que la bicicleta verda mostra la ubicació i data de la darrera actualització.

Què vol fer i per on pretén travessar?

Segons ens ha comentat la pròpia bicicleta en primícia abans de marxar, la seva idea és recórrer, des de Barcelona, el sud d’Europa direcció Istanbul. Des d’allí, i inspirada per diverses lectures sobre l’antiga Ruta de la Seda, vol creuar l’Iran i els diferents països de l’Àsia Central, abans d’entrar a la Xina per la regió del Xinjiang. Amb el punt de mira posat al Vietnam, té la intenció de travessar l’enorme país asiàtic d’oest a centre, i de nord a sud; per després resseguir el reguitzell d’estats del sud-est asiàtic. Indonèsia serà el primer punt del globus on haurà de fer exercicis de contorsionisme per ubicar-se en un avió que la transporti cap a l’Amèrica del Sud.

Des de Buenos Aires, i ja recuperant el diàleg amb els autòctons, pretén seguir la costa Pacífica del continent Americà, des de Xile cap amunt, incloent el Perú, Bolívia, Equador, Colòmbia, l’Amèrica Central, Mèxic i creuar fins a Califòrnia, als Estats Units. Aquest serà el segon punt i part del viatge, just abans de sobrevolar l’oceà Atlàntic per aterrar en alguna part d’Àfrica (la qual encara no està 100% definida). El que sí que voldria fer la bicicleta, és travessar el Marroc i entrar a la península Ibèrica pel sud, finalment arribant a la seva estimada Barcelona, i tancant el cercle iniciat.

Aquesta és la idea inicial que ens va transmetre, però bé, ja se sap que en un viatge llarg i ple de peripècies com s’espera, caldrà estar atent a les seves experiències i relats per acabar de constatar-ne l’aventura. Estigueu atents!

Com la podem seguir?

De tant en quant, la bicicleta necessita inflar les rodes, descansar del feixuc pes de les alforges o bé fer una revisió dels seus engranatges. Així que no patiu, periòdicament, es va aturant per fer-nos arribar imatges i escrits del camí, i actualitzar el mapa de l’inici d’aquesta pàgina amb la seva ubicació més recent. Si us perdut alguna crònica del viatge, aquí les teniu totes:

Europa
#1 Els inicis, rodant per la Provence francesa
#2 Luxes, calors i l’efecte maglia tricolore a la Liguria italiana
#3 Descans a Trento i ciao Itàlia!
#4 Travessant Eslovènia, Croàcia i les marques de la guerra
#5 играње са српске ћирилице и Бугарске (i una confessió)
#6 Istanbul, el mar Negre i la (benvinguda) trampa del çay turc
Orient Mitjà i Àsia Central
#7 Lesionada a l’Anatòlia Central, i unes quantes escenes quotidianes
#8 Descobrint Iran i l’hospitalitat de la seva gent, apustuflant!
#9 Turkmenistan «no entry», pla B activat
#10 Azerbaidjan, l’odissea del mar Caspi i l’estepa de Kazakhstan
#11 Uzbekistan, no hagués marxat del país!
#12 Desafiant la tardor i les altures del Kirguizistan
Sud-est asiàtic
#13 La Xina ja serà un altre viatge, acrobàcies cap al Vietnam
#14 Canvi de registre al nord de Vietnam i Laos

Ja ho sabeu, guardeu-vos aquest enllaç per estar ben informats i remeneu el mapa! O també podeu seguir-ho visualment a través de #pedalsinquiets a instagram.

Però, qui és aquesta bicicleta?

Us la presentem: na VSF Fahrrad Manufaktur té un nom ben estrany, és alemanya de naixement (va ser concebuda a finals del 2016) però catalana d’adopció i es considera una bona amant del cicloturisme. Atès aquest nom tan complicat, i per tal de fer-nos-ho més fàcil, durant el seu pas per Itàlia ens va comentar que la podem anomenar Valentina.

Aquí la teniu, a Barcelona, moments abans d’emprendre les primeres pedalades
Anuncis

Hi ha 3 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s