Pedals Inquiets

Pedals Inquiets és l’aventura d’una bicicleta verd oliva que va decidir sortir de Barcelona el juny del 2017 a voltar pel món. Vastament coneixedora dels carrils bici dels carrers Diputació i Consell de Cent de la capital catalana, va desviar-se de la seva ruta habitual per prendre rumb cap a totes direccions i anar omplint, poc a poc, les seves alforges d’experiències.

On es troba ara mateix?

Què vol fer i per on pretén travessar?

Segons ens ha comentat la pròpia bicicleta en primícia abans de marxar, la seva idea és recórrer, des de Barcelona, el sud d’Europa direcció Istanbul. Des d’allí, i inspirada per diverses lectures sobre l’antiga Ruta de la Seda, vol creuar l’Iran i els diferents països de l’Àsia Central, abans d’entrar a la Xina per la regió del Xinjiang. Amb el punt de mira posat al Vietnam, té la intenció de travessar l’enorme país asiàtic d’oest a centre, i de nord a sud; per després resseguir el reguitzell d’estats del sud-est asiàtic. Indonèsia serà el primer punt del globus on haurà de fer exercicis de contorsionisme per ubicar-se en un avió que la transporti cap a l’Amèrica del Sud.

Des de Buenos Aires, i ja recuperant el diàleg amb els autòctons, pretén seguir la costa Pacífica del continent Americà, des de Xile cap amunt, incloent el Perú, Bolívia, Equador, Colòmbia, l’Amèrica Central, Mèxic i creuar fins a Califòrnia, als Estats Units. Aquest serà el segon punt i part del viatge, just abans de sobrevolar l’oceà Atlàntic per aterrar en alguna part d’Àfrica (la qual encara no està 100% definida). El que sí que voldria fer la bicicleta, és travessar el Marroc i entrar a la península Ibèrica pel sud, finalment arribant a la seva estimada Barcelona, i tancant el cercle iniciat.

Aquesta és la idea inicial que ens va transmetre, però bé, ja se sap que en un viatge llarg i ple de peripècies com s’espera, caldrà estar atent a les seves experiències i relats per acabar de constatar-ne l’aventura. Estigueu atents!

Com la podrem seguir?

De tant en quant, la bicicleta necessitarà inflar les rodes, descansar del feixuc pes de les alforges o bé fer una revisió dels seus engranatges. Així que no patiu, periòdicament, s’aturarà per fer-nos arribar imatges i escrits del camí, i actualitzar el mapa de l’inici d’aquesta pàgina amb la seva ubicació més recent. Ja ho sabeu, guardeu-vos aquest enllaç per estar ben informats i remeneu el mapa!

#1 Els inicis, rodant per la Provence francesa
#2 Luxes, calors i l’efecte maglia tricolore a la Liguria italiana

Però, qui és aquesta bicicleta?

Us la presentem: na VSF Fahrrad Manufaktur té un nom ben estrany, és alemanya de naixement però catalana d’adopció i es considera una gran amant del cicloturisme. Tot i la seva joventut (va ser concebuda a finals del 2016) ja ha demostrat que els seus pedals tenen ganes de moviment, havent posat a prova les seves capacitats rondant pel Bodensee.

Aquí la teniu, a Barcelona, moments abans d’emprendre les primeres pedalades