WarmShowers.org: La comunitat dels ciclistes viatgers

Què és WarmShowers.org?

WarmShowers, literalment “DutxesCalentes”, el nom pot sobtar. Comencem pel principi:

WarmShowers.org és una comunitat de ciclistes viatgers, que posa en contacte cicloturistes d’arreu del món que es troben de periple sobre dues rodes, amb amfitrions que posen a disposició el seu temps i habitualment les seves llars per acollir-los. Una iniciativa voluntària i sense ànim de lucre que uneix a viatgers i gent local a nivell mundial.

Els inicis es remunten cap al 1993, quan un parell de nord-americans (Terry Zmrhal i Geoff Cashman) van impulsar el concepte, fent un simple llistat d’usuaris afins al cicloturisme. No va ser fins el 2005 quan Randy Fay va convertir aquest llistat en una pàgina web, amb una base de dades i mapa interactiu per gestionar la interacció de peticions.

A data d’avui ja són uns 85.000 els usuaris d’arreu del món registrats a la comunitat, que es manté gràcies a la col·laboració i ganes de diversos voluntaris.

Què aporta formar part de la comunitat?

Són incomptables els beneficis que aporta vincular-se a la comunitat WarmShowers: una dutxa calenta després d’una llarga jornada de pedals; un matalàs on planxar l’orella o una parcela al jardí on plantar la tenda de campanya; un plat a taula per recuperar forces després de l’exercici físic; unes indicacions d’on trobar la botiga de bicis més propera o quin camí és més adequat per continuar amb la ruta; un munt d’experiències de viatges compartides amb gent d’aquí i d’allà; tones d’hospitalitat per part dels amfitrions.

Cadascú en base a les seves possibilitats, els usuaris de WarmShowers poden donar i rebre el que bonament poden. Però l’imprescindible és clar, una dutxa calenta!

Quin tipus d’experiència hem tingut?

Des d’areveure.cat som usuaris actius de la comunitat, havent tingut experiències memorables tant estant en ruta (durant el projecte de Pedals Inquiets, per exemple), com fent d’amfitrions a Catalunya de ciclistes d’arreu del món que han creuat les nostres contrades en els seus periples cicloturístics.

Famílies d’aquí i d’allà ens han acollit, proveint-nos de la seva hospitalitat, converses i bons moments; que hem retornat, a la nostra manera, a ciclistes que han necessitat un cop de mà en algun punt dels seus viatges.

Aquí tenim els amics Sopon i Kanruethai, que van acollir-nos una nit quan passàvem prop d’Ayutthaya, Tailàndia
Compartint un exquisit sopar amb el Yashar i la seva mare, a Marand, Iran

Aquí tenim l’Aleksandrs, un cicloturista letó que, aprofitant unes setmanes de vacances al seu país, traçava una ruta d’uns quants centenars de quilòmetres fins la República Txeca, i el vam acollir a casa a l’inici del seu viatge.

Moments abans de sortir, tot a punt!

I el Keisuke, que va sortir de la seva Osaka natal, al Japó, i un any després ens va visitar durant el seu pas per Barcelona. Tot rialles i simpatia amb la seva bicicleta atrotinada.

WS Kei (oct2018).jpg
Kei amb la seva segona bici del viatge

Ja és segur utilitzar WarmShowers.org?

Des de la nostra experiència, completament. En tots els casos ha imperat l’hospitalitat, el bon tracte, el fet de donar un cop de mà o proporcionar qualsevol recurs necessari per continuar el viatge. Res d’inseguretat o incertesa. Sempre hem sentit una empatia màxima entre el viatger i l’amfitrió, estant tant en una banda com en l’altra de l’equació. Posa-hi una mica de sentit comú i endavant, no en sortiràs decebut.

Perfecte! I tot plegat, com funciona?

Per formar part de WarmShowers, simplement t’has de:

  1. Registrar al web (també hi ha l’opció de fer-ho a través de l’aplicació mòbil, actualment per a dispositius Android);
  2. Complimentar el teu perfil d’usuari;
  3. Posar-te en contacte amb algun amfitrió (si estàs de viatge) o esperar a rebre una petició d’algun cicloturista (si no et trobes en ruta).

Un cop ja tens els tres passos fets, el funcionament és molt senzill, només cal coordinar-te amb els demés usuaris de la comunitat. Hi han fòrums de discussió per resoldre dubtes i/o proporcionar consells, i la possibilitat de deixar feedback a altres usuaris en relació a les experiències viscudes. Per entendre’ns, seria similar al concepte i funcionament de CouchSurfing però per a amants del ciclisme i les bicicletes.

Pàgina web de warmshowers.org
Per saber-ne més! Consulta el grup de facebook de la comunitat o tafaneja les fotos que publiquen al seu perfil d’instagram.
Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.