Cuba – guia de viatge

Hi ha moltes formes de gaudir Cuba. L’illa ofereix infinitat d’atractius per a inquietuds de diferents tipus. El recorregut que proposem en la nostra guia de viatge és una combinació de descoberta de la història recent, de paratges naturals sorprenents i de sol i platja dels que ben segur tens al cap quan penses en Cuba. Tampoc hi falta la imprescindible descoberta musical que t’acompanyarà al llarg de la ruta.

No et pots perdre…

…Recórrer la decadent i majestuosa Habana

Cuba_visita_habana

La visita a La Habana és obligatòria, no només pel seu estatus de capital, sinó pel regal a la vista que ofereix la seva arquitectura, vida al carrer i múltiples caminades. Els edificis decadents, senyal d’èpoques millors sorprenen us sorprendran pas a pas. El més nou conviu amb el més vell i deteriorat. La Habana és interessant no només a nivell arquitectònic. La seva ubicació geogràfica fa que les passejades al capvespre pel Malecón siguin un autèntic plaer.

Feu el que feu, La Habana vieja i Centro Habana us mostraran les seves contradiccions, contrasts, vida cultural i música en directe. La Habana us permetrà fer una bona incursió musical cubana a espais mítics com La Casa de la Música, així com una bona introducció història a l’imprescindible Museu de la Revolució.

+info: 4 dies de visita a La Habana.

…Descobrir el Valle de Viñales a cavall

viñales

No cal tenir cap tipus de por. Els cavalls que recorren Viñales són “automàtics” i preparats per ser “conduïts” al llarg d’aquesta “autopista del caballo” que us portarà a un dels paisatges més bonics i emblemàtics de Cuba.

Viñales és terra cafetera i tabaquera, de manera que a més de gaudir la vista, ho podrà fer el paladar, degustant un cafè artesà acabat de moldre o fumant un cigar ecològic a la mateixa plantació, passant per coves i magnífiques piscines naturals. Qualsevol queda meravellat a l’admirar la panoràmica del Valle del Silencio, nom del qual no és en va.

+info: Viñales a cavall i altres coses a fer.

…Aprendre la història del “fiasco de la Bahía de Cochinos”

Playa Girón

Un dels episodis de la història cubana més destacables és l’intent fallit per part dels Estats Units d’invasió de Cuba entrant per aquesta badia. El paratge protagonista dels fets va donar nom a la batalla de Playa Girón. Això i el propi entorn natural de platges paradisíaques, zones de busseig i bon menjar fan que sigui una parada d’un parell de dies quasi obligatòria.

Amb Playa Larga com a campament base, es pot organitzar una ruta de platges per a bussejar, fer submarinisme i passar el dia. És important no perdre’s sobretot el Museu de Playa Girón en motiu de l’esmentada contesa.

+info: Història, sol i platja a la Bahía de Cochinos.

…”La ciudad que más me gusta a mi” (Benny Moré)

Cienfuegos

Coneguda com “La Perla del Sud”, Cienguefos ofereix una elegància especial ja que predomina l’arquitectura d’estil francès. Diuen que és una mena de París caribeny. Valen molt la pena les passejades pel malecón de Cienfuegos fins a la Punta Gorda, asseure’s a la glorieta del Parque Martí o recórrer el Paseo del Prado.

+info: Cienfuegos i excursió d’un dia a Rancho Luna.

…L’estil colonial i la moguda de Trinidad

Trinidad

Si hi ha un lloc purament preparat per al turisme, aquest és Trinidad. Tot i que molt massificat manté encant pels seus pintorescs carrers empedrats i cases de colors, herència del passat colonial espanyol.

Hi ha una gran oferta gastronòmica, cultural i musical i si busques festa, aquest és el lloc. Són molt coneguts els concerts diaris a La Casa de la Música a l’aire lliure i els xous afrocubans del Palenque de los Congos Reales.

Trinidad t’ofereix l’opció d’interessants sortides d’un dia que val la pena aprofitar, a destacar: Playa Ancón i el Valle de los Ingenios.

+info:  3 dies a Trinidad i sortides pels voltants.

…Reconstruir la història del Che a Santa Clara

Santa Clara Che

El caire d’aquesta ciutat és ben diferent. Tens l’opció de visitar els monuments interessants en un dia i marxar o bé fer-hi un parell de dies d’estada. La segona opció és la correcta. Santa Clara té un ambient diferent, juvenil, universitari i transgressor.

La presa de la ciutat per part del Che ha marcat la història de la ciutat de per vida, així que els principals reclams de la ciutat són de visita obligatòria: el Conjunt Escultòric del Che, on reposen les restes del revolucionari o el Museu del Tren Blindat que va donar fi al règim de Batista.

+info: Santa Clara i sortida d’un dia a Cayo Santa María.

…Relaxar-se a Varadero fora dels “tot inclòs”

varadero

Sí, és possible. Varadero és un poble de platja conegut pels seus ressorts, viatges organitzats i els famosos “tot inclòs”. Fora d’aquest circuït hi ha l’opció d’allotjar-se en una casa particular i gaudir de la platja caribenya igual que als altres llocs.

La platja és de sorra blanca, llarguíssima i com a totes, la temperatura permet estar-se tot el dia a l’aigua. Després d’un viatge cansat, és una bona opció.

+info: De Varadero a La Habana passant per Matanzas.

Itinerari de 3 setmanes per Cuba

El recorregut proposat per Cuba té com apunt de partida i inici La Habana. Combina tant sortides de platja com recorreguts per ciutat o paratges naturals.

  • Dia 1, 2, 3: La Habana
  • Dia 4, 5, 6: Viñales/Cayo Jutías
  • Dia 7, 8: Playa Larga/Playa Girón
  • Dia 9, 10: Cienfuegos/Rancho Luna
  • Dia 11, 12, 13: Trinidad/Playa Ancón/Valle de los Ingenios
  • Dia 14, 15, 16: Santa Clara/Cayo Santa María
  • Dia 17, 18, 19: Varadero
  • Dia 20: Matanzas
  • Dia 21, 22: La Habana

+info: Per conèixer més sobre Cuba, vés aquí.