Qui som

txell&genís

La meva sòcia…

Politòloga de formació i directora coral de professió. Compagina amb intensitat el moviment de diapasó i l’educació amb quitxalla. Es rumoreja que l’expressió “ser un cul de mal seient” es va crear a partir d’ella; te la trobaràs a tots els saraus. Curiosa de les lectures llatinoamericanes, li encanten les llegendes d’arreu del món, el cinema amb missatge, provar menjars exòtics, viatjar a racons perduts. Li fan por els elefants. Considera que areveure.cat és l’espai ideal on compartir totes aquestes experiències. Polifacètica com ningú altri, li hagués agradat ser tant Kapuściński com una corista de Nova Orleans. Disciplinada i exigent, la Txell Bascompte no en deixa passar una, sent la peça ideal amb qui encetar un projecte com aquest.

…El meu soci

Enginyer de cap i músic de cor. Apassionat del bon menjar, el bon beure, dels viatges, la música i el cinema. Intenta compaginar el seny i la rauxa i per això sobreviu entre partitures i projectes de noms impronunciables – faraònics i inabastables per qualsevol-. Els mapes i la compra massiva de CD són la seva debilitat. Col·lecciona ampolles de vi de tot el món, això sí, que s’hagi begut ell. Assegura que areveure.cat és un generador de noves destinacions a explorar; encara no ha acabat un viatge que ja pensa quin serà el proper. No resoldre-ho el neguiteja. És organitzat i no es permet cap error. Això i moltes altres coses converteixen el Genís Mauri en algú molt necessari en aquest món caòtic.

…El perquè…

areveure.cat neix de necessitats, interessos, imprevists i previstos d’un viatge. D’allò que sabem i que no sabem, hem creat un espai creixent indicat per al viatger que, en català, vol estar informat de tots aquells detalls que faran del viatge l’experiència única que representa, perquè, saps on comença un viatge?

"Oi que un viatge no comença pas en el moment de posar-nos en camí i no s'acaba quan arribem a la meta? De fet, comença molt abans i, a la pràctica, no s'acaba mai, perquè la cinta de la memòria no deixa de rodar dins nostre, tot i que ja fa temps que no ens moguem del lloc en el sentit físic. Existeix una mena de virus del viatge i, ben mirat, provoca una malaltia incurable" RYSZARD KAPUSCINSKI

Quanta raó tenia Kapuściński. El viatge comença el dia en que pronuncies per primer cop el teu lloc de destinació perquè des d’aquell moment la teva imaginació ja treballa. El proper pas del viatge és el moment en que llegeixes sobre els grups ètnics del país de destinació o escoltes una cançó del seu artista més icònic. areveure.cat ofereix la possibilitat de que posis la primera pedra al teu viatge.

"Un viatger savi mai menysprea el seu propi país" CARLO GOLDONI

És conegut que catalans i catalanes, gent de món, curiosos i intrèpids, habituats a moure’ns per racons de tot el globus, disposem de moltes inquietuds per cultures alienes a la nostra. Ens agrada llegir i documentar-nos, però ens costa trobar material en la nostra llengua. areveure.cat neix de la inquietud de disposar de material de viatge en català.

"Si rebutges el menjar, ignores la vestimenta, tems la religió i evites les persones, potser sigui millor que et quedis a casa" JAMES MICHENER

Viatjar, a més de descobrir i conèixer llocs interessants o paisatges increïbles, és també assaborir gustos diferents, veure noves pel·lícules, descobrir una novel·la d’un escriptor del qual fins ara no en sabies res o aprendre quina és la història que ha viscut la seva gent. areveure.cat t’ho posa fàcil. Aquí trobaràs resposta a les teves inquietuds.

I tot plegat, més enllà d’explicar-ho a areveure.cat, de tant en quant participem i col·laborem amb altres espais viatgers per compartir les nostres experiències arreu del món. Si tens curiositat de conèixer-nos en primera persona, fes-li un cop d’ull!