Zimbàbue – guia de viatge

El sud d’Àfrica continua sent ben desconeguda per la majoria dels qui vivim en aquesta part del planeta. Amb aquesta petita guia de Zimbàbue volem apropar un país envejable en qüestió de natura, fauna i cultura popular.

No et pots perdre…

…Flipar amb les Victòria Falls

Situades al riu Zambezi, just a la frontera entre Zimbàbue i Zàmbia, aquestes cascades són un dels salts d’aigua més espectaculars del món. Pels amants de l’estadística, en el punt del precipici, el riu té una amplària d’uns 1.708m i una alçària de 128m que et deixen sense alè. Sense ser ni les més amples, ni les més altes, sí són considerades “les més grans del món”. Jutgeu vosaltres mateixos!

Tot i que el costat de Zimbàbue et permet tenir una panoràmica completa de les cascades i unes fotos increïbles, recomanem visitar-les des dels dos països, on des de la vessant de Zàmbia estaràs tant a tocar de l’aigua que fins i tot podràs posar-te dins del riu a pocs metres del precipici!

+info: 2 dies a Livingstone i Victoria Falls Town per veure les cascades.

…Fer un safari en canoa pel riu Zambezi

safari zambezi canoa a reveure
Al Zambezi et trobaràs fauna per totes bandes, elefants, hipopòtams, cocodrils, impressionant!

L’experiència de navegar en canoa per un dels rius més llargs d’Àfrica, mentre esquives hipopòtams, passeges entre elefants, escoltes els rugits dels lleons, i tens cocodrils, búfals o impalas a tocar de rem és una sensació increïble. Hi han diverses rutes i recorreguts per fer en canoa en funció dels dies que disposis, sent imprescindible passar alguna nit tot acampant al marge del riu, això sí, acompanyat d’algun autòcton. Si busques emocions intenses que s’escapin d’una passejada habitual, no t’ho pensis dos cops, aquest és el teu circuit.

+info: Safari de 3 dies en canoa pel Zambezi.

…Perdre’t pel Matobo National Park

Matobo National Park areveure

El Matobo National Park (conegut entre els autòctons simplement com a Matopos) és el parc més antic del país. Inaugurat el 1926 en l’època de Cecil Rhodes, és un gran escenari per conèixer la fauna africana: girafes, lleopars, rinoceronts blancs, antílop sabres o 200 espècies d’ocells, entre moltes altres varietats. L’àrea (424 km2) és immensa i requereix ser recorreguda amb algun transport propi, preferiblement un 4×4 donades les tortuoses condicions del terreny.

+info: Excursió d’un dia pels Matopos.

…Conèixer la història del país amb el Great Zimbabwe

great zimbabue 2 a reveure

Encara que pugui semblar estrany, aquest petit racó del país va ser l’epicentre d’operacions i govern del poderós imperi Manhumutapa, i capital d’una extensa regió (actualment ocuparia part de Zimbàbue i Moçambic) entre els segles XI i XV. A dia d’avui és una ciutat en ruïnes i Patrimoni de la Humanitat, un indret que val la pena visitar per entendre i conèixer com vivien els Shona.

+info: Visita d’un dia pel Great Zimbabwe.

Itinerari de 2 setmanes per Zimbàbue

Zimbàbue no és un dels països més grans de l’Àfrica, fet que permet visitar-lo relativament bé amb un parell de setmanes fent una ruta circular que també passa pel sud de Zàmbia. Tot i que les distàncies no són tan llargues, tingues present que els mitjans de transport i les carreteres són bastant precàries, fet que alentir molt els desplaçaments.

El recorregut proposat per Zimbàbue comença i acaba a la capital, Harare, i conté moments i ambients de naturalesa, de fauna, d’història, d’esport i de tranquil·litat, que et permetran tenir una visió completa del país.

Però des d’areveure.cat creiem que un viatge a Zimbàbue no comença en el moment d’agafar l’avió i aterrar a Harare. És per això que hem preparat una sèrie de material relacionat per anar contextualitzant el viatge i conèixer part de la cultura del país. Més enllà de l’itinerari de dues setmanes, us proposem un viatge cultural a través de la seva música, cinema, literatura i gastronomia… sense sortir de casa.