Gàmbia – guia de viatge

No et pots perdre…

…Recórrer la increïble costa Atlàntica

boboi-beach-lodge-kartong

De Bakau fins a Kartong, Gàmbia ofereix una costa envejable. La línia de platges de sorra fina amb les palmeres de fons i l’única companyia de quatre vaques assegura jornades de relax assegurat. Com més al sud, més solitària serà la platja, així que la sensació de poder gaudir de la immensitat d’aquest paisatge és inimaginable.

Cal tenir en compte que les platges tenen sortida a l‘Oceà Atlàntic, així que costa trobar zones amb onades calmades per a gaudir de banys tranquils.

A banda de gaudir de les platges, la costa ofereix altres alternatives per a gaudir-la: agitats poblets pesquers on menjar un bon peix i admirar l’arribada dels pescadors a la costa com Tanji, passar un dia en contacte directe amb la natura a l‘Abuko Nature Reserve o abandonar la calma i tranquil·litat per un dia i descobrir el laberíntic mercat de Serekunda.

+info: 5 dies a la costa, què fer i què visitar

…Endinsar-se entre els manglars de la Bao Bolong Wetland Reserve

Bao Bolong Wetland reserve.JPGAquest recorregut en barca és d’interès tant pels amants dels animals com els amants de la tranquil·litat i la pau. La ruta passa per bolongs (petits afluents d’aigua salada) entremig d’alts manglars que formen aquests aiguamolls tan extensos. El paisatge és d’un verd intens, les aigües tranquil·les i el silenci predominant. Entre el silenci i la barqueta, una s’imagina que està explorant un indret per primera vegada.

Val la pena fer la sortida a primera hora del matí o a última hora de tarda, moments en que els animalons es deixen veure més sovint. Les espècies d’animals que sortiran a saludar seran la infinitat d‘ocells que habiten el país amb els seus colors intensos i, segons diuen, algun manatí.

+info: Sortida a la Bao Bolong Wetland Reserve des del Tendaba Camp. [en construcció]

…Llevar-se sobre el riu a Bintang Bolong

Bintang Bolong.JPG

El poble de Bintang està situat a tocar d’aquest bolong que dóna tant de sí: banys per passar la calor, estones de pesca de peixos i crancs i sortides en barca. El poblet és ben petit però una passejada la mereix.

Si el poble es coneix és gràcies al projecte comunitari del Bintang Bolong Lodge, un allotjament on les cabanyes reposen ben bé sobre el riu que ha esdevingut una parada obligatòria per a seguir gaudint de la natura.

+ info: Com arribar i què fer a Bintang Bolong. [en construcció]

…Anar a la recerca dels hipopòtams al River Gambia National Parc

Hipopòtam al River Gambia National Park.JPGTenint Janjanbureh com a punt de partida, l’activitat obligada és agafar la barca i recórrer un dels punts més importants del Riu Gàmbia. L’amplada del riu és impressionant i la sortida val la pena per a veure animals als quals no hi estem gaire avesats. En primer lloc, tothom fa aquesta sortida cridat per l’opció de veure hipopòtams (i es veuen!). El segon motiu, i no menys important, també és poder veure d’aprop els ximpanzés que rehabiten la Baboon Island com a resultat del Gambia’s Chimpanze Rehabilitation Project (CRP).

+info: Sortida al RGNP, Janjanbureh i altres activitats properes. [en construcció]

…Presumir d’haver trepitjat la ciutat més interior del país

Basse.jpg

Basse Santa Su (o simplement Basse) és la ciutat més gran de l’est del país. Tot i que la temperatura és extremament alta a totes hores, val la pena fer-hi una visita i descobrir un altre ritme de vida, potser més tranquil del que domina la zona del Kombo.

El mercat i la vida quotidiana són el principal atractiu d’aquesta petita ciutat que alberga un interessant projecte per a combatre la mal nutrició infantil de la mà de Nutrició Sense Fronteres, també molt interessant de visitar i passar-hi la nit.

Itinerari de 3 setmanes per Gàmbia

El recorregut proposat per Gàmbia té com a punt de partida la zona costera del Kombo. Fa un repàs per tot l’interior i torna cap a la costa per a poder apreciar tots els tipus de paisatge que t’hi trobaràs.

 • Dia 1: Serekunda
 • Dia 2: Bijilo – Kololi
 • Dia 3: Lamin
 • Dia 4: Bakau
 • Dia 5: Tanji
 • Dia 6, 7: Kartong
 • Dia 8, 9: Amdalai/Brikama
 • Dia 10,11: Tendaba
 • Dia 12, 13: Janjanbureh
 • Dia 14, 15: Basse Santa Su
 • Dia 16, 17: Bintang Bolong
 • Dia 18,19: Sanyang

+info: Per conèixer més sobre Gàmbia, vés aquí.