De Varadero a La Habana passant per Matanzas

Varadero pot ser un bon final de viatge per a fer un parell de dies relaxats davant el mar, gaudint dels últims banys. Hi ha l’opció del tot inclòs, però també es pot visitar com a poble de costa i per lliure. Si s’ha seguit el circuït clàssic que proposem, la idea serà passar uns dies a Varadero i tornar a La Habana, fent una petita parada a la ciutat de Matanzas.

Com arribar a Varadero?

Varadero forma part de la ruta Trinidad-Varadero de Viazul. Es troba a 3 hores de Santa Clara (11 CUC) i a 1 hora de Matanzas (6 CUC).

Què fer a Varadero?

L’activitat principal de Varadero és la platja, així que pels als que no són amants de torrar-se al sol, banyar-se a les càlides aigües del mar i gaudir del paisatge no serà gens recomanable.

El millor serà agafar un bon llibre i anar combinant una jornada de lectura amb el bany de sol i agua. La veritat és que bonic ho és amb força.

On menjar i on dormir?

En aquesta zona es pot veure com els preus augmenten de forma exponencial, menjar i dormir poden arribar a costar el doble que en altres lloc. Aquí van un parell de recomanacions assequibles:

  • El Toro. És un restaurant que ofereix taules econòmiques (menús tancats) de car o peix i estan força bé. La relació qualitat-preu és correcta (3-5 CUC) i la terrassa prou agradable per a sopar-hi.
  • La Vicaria. Restaurant agradable que ofereix grans plats de ropa vieja i peix sota una marquesina a bon preu.
  • Casa Candy Bei BettyAgradable casa independent, prop de la platja, que ofereix habitacions completes (tot i que fosques) per 30 CUC la nit i esmorzars a 5 CUC per persona.

Parada d’un dia a Matanzas

Se solia fer referència a Matanzas com “l’Atenes de Cuba”. És força ambiciós, però tot i així, Matanzas proporciona passejades interessants i agradables i punts d’interès assegurats. Matanzas.JPG

La Plaza de la Vigía és l’epicentre de la ciutat, amb el famós Teatro Sauto, un dels millors de Cuba. Val la pena fer una visita a Ediciones Vigía, una editorial que fabrica els llibres a mà amb enquadernacions molt originals. Sens dubte és un gran souvenir per als més lectors. També val la pena fer la pujada al Castillo del Morrillo o visitar l’església de Montserrat, construïda per colons catalans i gaudir de les vistes de la ciutat.

Montserrat Matanzas.JPG

On menjar a Matanzas?

Aquí l’oferta és menor, però els preus també, així que no costa trobar coses interessants per a fer un mos.

  • Plaza de la Vigía. Té aspecte de bar de poble de tota la vida. La carta és extensa, però com en molts llocs, no hi ha de tot. El principal atractiu són els barrils de cervesa de 3l (15 CUC).
  • Arrebato. Aquest restaurant tan discret ofereix una qualitat, quantitat i preus immillorables (. L’oferta de plats cubans és extensa. Val la pena decantar-se per la “trilogía de cerdo”, però cal anar-hi amb gana. La terrassa és molt agradable.
Viatge GuatemalaDescobreix més etapes, activitats i racons imprescindibles de la ruta de 3 setmanes per Cuba.