Adreça: Carrer d’Aragó, 397
Transport: Verdaguer (L4, L5)
A la xarxa: web
Preu mig: 15-20 €
El Palau de Potala és una de les icones més emblemàtiques del Tibet, un espectacular construcció situada a Lhasa que va ser la casa dels Dalai-Lama fins el 1959, moment en que el catorzè líder espiritual de la regió es va haver d’exiliar a l’Índia (i on encara continua vivint) forçat per l’ocupació xinesa maoista. Si bé a Barcelona El Potala dóna nom a aquest restaurant de dimensions reduïdes, tracte afable i ambientació relaxada, tenim la sort de poder sentir l’essència tibetana a través de la seva -més que interessant- gastronomia.
No van ser els primers, però Dhon i la seva família ja porten un bon grapat d’anys instal·lats a la ciutat (des del 2003), preparant tradicional tsampa, pakoras, momos i curri a tots aquells curiosos que volem fer una incursió a la gastronomia del Tibet a Barcelona. Sense oblidar-nos d’altres especialitats de la casa, com les sopes (de tots tipus) i el lassi. Menjar senzill però cuidat i molt saborós. Atenció, els encanta el picant!
Sona música folklòrica tradicional del “país de les neus” mentre prenem un chai exquisit i escrivim aquestes línies. Quin bon ambient, no ens mouríem del Potala en tota la tarda.