Restaurant tibetà: Kailash

kailash interior

AdreçaCarrer Xifré, 110
Transport: Sant Pau-Dos de Maig (L5)
A la xarxa: web | facebook
Preu mig: 15-20€

Kailash és un peculiar cim de 6.638 metres situat a l’Himàlaia, en el seu pas pel Tibet. Literalment traduït com “joia preciosa de les neus”, és una muntanya sagrada pels hindús, budistes i altres religions de la zona, tot un lloc de referència per peregrins. El Kailash de Barcelona va obrir el 2001, sent el primer restaurant tibetà de Catalunya i tot l’Estat Espanyol (però no pas l’únic a la ciutat), i ofereix un ampli ventall de la cuina tradicional d’aquest país sense estat, confeccionada principalment de plats vegetarians i amb un alt contingut energètic i proteic, donades les condicions d’altura i climatològiques de la zona.

Per començar, és indispensable entrar en calor amb alguna sopa. No sabràs quina escollir! Aquí una petita guia per decidir-te: la kailash thang és una de les especialitats de la casa, a base de gambes, ou i verdura, en la qual també s’hi pot afegir pollastre. La tsam-thug és la típica sopa tibetana, elaborada a base d’ordi. Té un aspecte certament poc apetitós, amb un color marró-gris, així que estigues obert a gustos curiosos. La ja-thang està composada de pollastre, blat de moro i ou.

sopes kailash

Demanar-se alguna ració de momos és obligatori. Aquestes cretes cuinades al vapor són la base de l’alimentació tibetana, nepalesa i del nord de l’Índia. A dins poden portar carn de vedella (sha momo), formatge i verdures (momo nezom), o afegir-hi patata (tsel momo). Es mullen dins una salsa feta amb tomàquets, bitxos picants, gingebre, coriandre, pebre o qualsevol altra espècie que volti per casa.

El ventall de racions per compartir és ampli. Provem el shab-tak, amb carn de vedella, picant i ceba, i el ja-tsel kaju, que porta pollastre, verdures i anacards. Tots s’acompanyen d’arròs o pa de pita.

momos

Shab-Tak

De postres, tal com els entenem nosaltres, no en tenen. Però sí és possible acabar l’àpat amb una dosi de dolç tot xarrupant un dels lassis que elaboren de manera artesana. Són batuts de fruita barrejats amb iogurt. En tenen de plàtan, maduixa o mango. El darrer és increïble.

lassis

Una bona opció és atacar el menú degustació. Per 16,50€ tens una safata amb un petit tast de les principals especialitats: un entrant, un parell de momos, una ració de curri amb arròs i pa de pita, uns fideus fregits; una barreja de tofu o pollastre amb verdures i un lassi. Hi ha l’opció vegetariana i la carnívora. La beguda no està inclosa.

El millor: Qualsevol dels curris i poder conèixer l’experiència d’aquesta família que es va veure obligada a emigrar del seu país i porta anys establerta a Barcelona. Busqueu-hi la conversa.
El pitjor: La típica sopa tibetana és de difícil encaix, qualsevol de les altres és gratament més saborosa.

Hi ha un comentari

  1. […] No van ser els primers, però Dhon i la seva família ja porten un bon grapat d’anys instal·lats a la ciutat (des del 2003), preparant tradicional tsampa, pakoras, momos i curri a tots aquells curiosos que volem fer una incursió a la gastronomia del Tibet a Barcelona. Sense oblidar-nos d’altres especialitats de la casa, com les sopes (de tots tipus) i el lassi. Menjar senzill però cuidat i molt saborós. Atenció, els encanta el picant! […]

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.