Restaurant marroquí: La Fíbula

La Fíbula

AdreçaCarrer Blai, 44
Transport: Poble Sec (L3)
A la xarxa: web | facebook
Telèfon: (+34) 93 442 48 35
Preu mig: 15-20€

Antiga teteria reconvertida en restaurant de cuina àrab, la Fíbula és un petit oasi culinari al bell mig de la meca dels pintxos del carrer Blai. Amb una decoració i ambientació cuidada, et sentiràs com en una autèntica taverna berber. Si bé hi serveixen plats siris, libanesos i del magrib, l’especialitat és la cuina marroquina, amb un assortit de cuscús i tagín que conserven l’essència tradicional i et faran salivera només de veure com el cambrer s’aproxima a la taula.

Per encetar la trobada, provem un combinat d’hummus i falafel, acompanyat del pa de pita, deliciós. Aposta segura.

Hummus

Un altre dels entrants tradicionals és el warak inab, unes fulles de parra que amaguen arròs i menta. Un sabor especiat i aspre poc habituals als nostre paladars que prové de la cuina libanesa.

Warak Inab

Seguim amb un cuscús de verdures (Jadrauad), el plat estrella de la cuina marroquina, que incorpora cigrons, panses i ceba caramel·litzada. Boníssim.

Cuscús verdures

Com a plats principals, provem dos especialitats de tagín, que vénen servits dins les típiques peces de ceràmica i tapa cònica, amb les quals s’elaboren aquests estofats. El tagín de pollastre (De Yesh), amb llimó confitat i olives és excel·lent.

Tagín pollastre amb llimó confitat i olives

El tagín de corder (Berebere Royal) amb prunes confitades, ametlles i sèsam es desfà a la boca.

Tagín corder amb prunes confitades, ametlles i sèsam

Les dos tipus de postres que disposen (llàstima que la taronja amb canyella i menta se’ls ha acabat) tenen gustos molt semblants, tant el iogurt àrab amb mel com la quallada amb mel, panses i fruits secs. Passen sense pena ni glòria per la taula. El llistó estava massa alt perquè en destaqués alguna d’aquestes especialitats.

09

El millor: Qualsevol dels tagín són espectaculars, mentre que l’ambientació del local et farà viatjar al nord de l’Àfrica sense moure’t de Barcelona.
El pitjor: El punt de desencís que pots tenir en adonar-te que no podràs provar alguns dels plats que indiquen a la carta.

@Fotografies extretes de La Fíbula

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s