Adreça: Carrer Blai, 44
Transport: Poble Sec (L3)
A la xarxa: facebook
Preu mig: 15-20€
Antiga teteria reconvertida en restaurant de cuina àrab, la Fíbula és un petit oasi culinari al bell mig de la meca dels pintxos del carrer Blai. Amb una decoració i ambientació cuidada, et sentiràs com en una autèntica taverna berber. Si bé hi serveixen plats siris, libanesos i del magrib, l’especialitat és la cuina marroquina, amb un assortit de cuscús i tagín que conserven l’essència tradicional i et faran salivera només de veure com el cambrer s’aproxima a la taula.
Per encetar la trobada, provem un combinat d’hummus i falafel, acompanyat del pa de pita, deliciós. Aposta segura.
Un altre dels entrants tradicionals és el warak inab, unes fulles de parra que amaguen arròs i menta. Un sabor especiat i aspre poc habituals als nostre paladars que prové de la cuina libanesa.
Seguim amb un cuscús de verdures (Jadrauad), el plat estrella de la cuina marroquina, que incorpora cigrons, panses i ceba caramel·litzada. Boníssim.
Com a plats principals, provem dos especialitats de tagín, que vénen servits dins les típiques peces de ceràmica i tapa cònica, amb les quals s’elaboren aquests estofats. El tagín de pollastre (De Yesh), amb llimó confitat i olives és excel·lent.
El tagín de corder (Berebere Royal) amb prunes confitades, ametlles i sèsam es desfà a la boca.
Les dos tipus de postres que disposen (llàstima que la taronja amb canyella i menta se’ls ha acabat) tenen gustos molt semblants, tant el iogurt àrab amb mel com la quallada amb mel, panses i fruits secs. Passen sense pena ni glòria per la taula. El llistó estava massa alt perquè en destaqués alguna d’aquestes especialitats.
El millor: Qualsevol dels tagín són espectaculars, mentre que l’ambientació del local et farà viatjar al nord de l’Àfrica sense moure’t de Barcelona.
El pitjor: El punt de desencís que pots tenir en adonar-te que no podràs provar alguns dels plats que indiquen a la carta.
@Fotografies extretes de La Fíbula