Melting Landscapes, imatges àrtiques per sacsejar-nos la consciència

© Fernando Moleres. Icebergs del glaciar Jakobshavn, Groenlàndia.

Fernando Moleres (Bilbao, 1963) el coneixem arran dels premis que ha obtingut en diferents certamens de la World Press Photo. Fotògraf inquiet i compromès en denunciar àmbits que sobrepassen els drets humans, ha aconseguit transmetre’ns la preocupació que té per l’explotació laboral infantil al món, l’encarcerament de menors en presons d’Àfrica o la realitat dels refugiats a Ruanda, entre altres, a través de la seva mirada.

Un dels darrers projectes l’ha dut, des del 2014, a fer diverses expedicions a l’Àrtic per tal de mostrar els devastadors efectes del canvi climàtic. Un altre tema que el té amoïnat. Groenlàndia i Islàndia són dos dels indrets més vulnerables del planeta en aquest aspecte, sent objecte central de Melting Landscapes, una brillant exposició de 35 obres amb aires de denúncia que ens deixa glaçats.

Amb Melting Landscapes, Moleres persegueix dos objectius: per una banda, apropar-nos paratges totalment inhòspits i desoladors que pocs tindrem oportunitat de conèixer; i per altra, sacsejar-nos la consciència per crear un debat al voltant de la petjada i l’esquerda que estem deixant al planeta, particularment en indrets tan fràgils com icebergs o glaceres que estan desapareixent ràpidament conseqüència de l’escalfament global. Missió complida.

© Fernando Moleres. Efectes de l’escalfament global, a Groenlàndia.
© Fernando Moleres. Icebergs del Kangia Icefjord, Groenlàndia.
© Fernando Moleres. Icebergs del glaciar Jakobshavn flotant a Disko Bay, Groenlàndia.
© Fernando Moleres. Glaciar Sólheimajökull, Islàndia.
© Fernando Moleres. Vida prop d’Ilulissat, Groenlàndia.
© Fernando Moleres. Mort a Ilulissat, Groenlàndia.
© Fernando Moleres

El conjunt d’obres de Melting Landscapes es pot veure en directe a la Sala Polivalent del Mercat Municipal de la Florida de l’Hospitalet de Llobregat, fins el dissabte 11 de maig de 2019. Entrada gratuïta.

I si no tens l’oportunitat de veure-ho en directe, aquest vídeo produït pel mateix Fernando Moleres és un esplèndid material del què hi pots trobar.

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.