Restaurant palestí: Askadinya

askadinya entrada areveure

Adreça: Carrer Verdi, 28
Transport: Fontana (L3)
A la xarxa: web
Preu mig: 15-20€

Els germans Dajlala i Nabil (oriünds de la regió de Galilea, al nord de l’antiga Palestina) van aprendre la gastronomia de la seva terra de la mà de sa mare. Ja fa uns anys, al bell mig de Gràcia (on si no?), van obrir l’acollidor Askadinya, on tenim la possibilitat de poder provar les especialitats més típiques de la cuina palestina. Amb el nostre paladar curiós de conèixer plats i sabors de nacions sense estat, ens hi apropem. L’experiència és molt recomanable.

Prepara’t, la carta és llarga i variada, de les que atabalen amb tants noms estranys i desconeguts. Encertem de ple posant al centre de la taula una amanida de l’amor, que porta ruca i canonges, espinacs, ceba, formatge feta, tomàquet, ametlles, i un triplet d’espècies que la fa increïblement especial: menta, sumac i llimona.

amanida amor askadinya areveure

Vegetarians, aquí hi teniu molt a dir. La taula vegetariana és un combinat contundent per provar salses de tot tipus (humus, bakdounsie, puré de patata o tzalziki); unes empanades de formatge i espinacs; rollets de verdures i arròs com el warak inab, kosa; uns falafels; i sucar el típic pa àrab a la mussaca (d’insomni).

taula vegetariana askadinya areveure

El bulgur és un aliment que es fa a base de blat, típic dels països de l’orient mitjà, i és l’embolcall del kebe, una croqueta de carn, ceba i pinyons.

kebe croqueta askadinya areveure

Els carnívors també teniu el vostre espai. La col·lecció de plats casolans presenta propostes elaborades amb carn picada, hamburgueses o broquetes de pollastre. Ens quedem amb l’adlaá jaruf, unes costelles de corder a la brasa, acompanyades d’una ceba palestina (certament té un sabor diferent a la nostra) i de salsa bakdounsie.

adlaá jaruf askadinya areveure

Reserva’t un racó a l’estómac per un knafe, no te’n penediràs. Aquest formatge sense sal fet amb llet de vaca és excepcional. Està amarat amb xarop de sucre i amb una cobertura feta de fils de fideus llargs i prims torrats. Uns festucs ho acaben d’adornar. Ara bé, si els làctics no són lo teu, un assortit de baklavas pot ser l’alternativa per acabar l’àpat amb un punt de dolç.

knafe askadinya areveure

Molt bona alternativa és el menú migdia entre setmana (9.90€) o en cap de setmana (10.90€), que ofereix excel·lent qualitat/preu i permet fer un tast dels principals plats del seu extens assortit.

09

El millor: Si a priori la cuina palestina no difereix massa de la libanesa, síria o àrab en general, a l’Askadinya hi trobaràs algunes delicatessen que, assegurem, t’hi faran tornar.
El pitjor: El servei és esquerp, poc amigable; si necessites assessorament per escollir entre l’amalgama de plats de la carta, probablement no t’ajudaran gaire.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.