Anita Zengeza: bossa nova amb aires africans

cd cover Anita Zengeza

Nascuda a Botswana però de família zimbabwesa, l’Anita Zengeza (1991) és una cantant i compositora establerta a Barcelona des de fa força temps. Amb un bagatge musical ben heterogeni (des de música de cambra, teoria de la música, piano, guitarra, i actualment jazz i música moderna al Conservatori del Liceu), destil·la un caràcter tranquil i amable, que es mou a ritme de bossa nova (amb molts elements de percussió) i està ple de matisos i referències a la seva cultura i terra d’origen.

Ha editat un primer àlbum de títol homònim ‘Anita Zengeza’ (2013, Whatabout Music) amb temes que parlen d’amors incompresos, de somnis no realitzats, de vells records. Envoltada de músics excepcionals (en Pau Figueres a la guitarra, en Miquel Ubach al baix i en Roger Martínez a les percussions), que també l’acompanyen en directe -excepcional i molt recomanable experiència, per cert-, ha aconseguit que la seva música faci moure el cos i impregni bon rotllo a tots els que l’escolten:

Actualment està acabant d’enregistrar el seu segon treball, ‘National Journey’ (2016, Slow Walk Music), finançat amb èxit a través de verkami, en el qual continua amb la línia musical encetada en el seu debut: una veu suau, una col·lecció de ritmes amb accent brasiler, una bona dosi de percussió, un viatge cap a terres llunyanes.

T’agradarà si: et mou la bossa nova, els ritmes africans, el jazz més tranquil, i en general les amalgames d’estils musicals que beuen de diferents parts del món.
Escolta-la a: bandcamp o spotify.

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.