Restaurant salvadorenc: Paradas

bar restaurante paradas areveure

AdreçaCarrer Vila i Vilà, 17
Transport: Paral·lel (L3)
A la xarxa: facebook
Telèfon: (+34) 93 443 35 90
Preu mig: 15-20€

Sota l’aparença d’un senzill bar de barri, s’hi amaga tot un referent per a la comunitat salvadorenca de Barcelona. La Senyora Linda, una salvadorenca establerta a Barcelona des de fa gairebé trenta anys, té clar què demanen els paladars dels seus compatriotes, així que té un assortit de pupusas que prepara com si fos al mateix centre de San Salvador i una quesadilla que es desfà a la boca.

Les pupusas poden ser menjades en un esmorzar o en un sopar. Es tracta d’una massa de blat de moro farcida amb diversos ingredient. Les nostres preferides són les clàssiques: pupusas revueltas (formatge i frijoles mòlts) i pupusas de loroco (formatge i una flor aromàtica molt emprada en la cuina salvadorenca). S’acompanyen de salsa de tomàquet i curtido, una barreja avinagrada de col i altres hortalisses. Les pupusas són considerades tota una icona a El Salvador. Un no s’imagina passar un dia sense menjar-ne un parell mentre taral·laregen “A mi me gustan las pupusas, con su curtido y salsa de tomate…“.

Assortit de pupusas

Per sorpresa del comensal, a El Salvador, la quesadilla és una mena de pa de pessic elaborat amb formatge fresc o quallada. Se serveix calent i és un fantàstic acompanyant per a un cafè.

quesadilla

Malgrat que el restaurant està ubicat en una zona força desangelada i té aspecte de bar sense cap particularitat, no es pot deixar passar l’oportunitat de degustar aquesta petita delícia d’aquest petit país. És interessant observar el vaivé de centreamericans fent encàrrecs a la Senyora Linda, que va atrafegada amunt i avall del restaurant atenent comandes.

06

El millor: Les pupusas de loroco són espectaculars i molt difícils de trobar a la ciutat.
El pitjor: L’aparença de bar de cafès no convida massa.

Hi ha un comentari

Els comentaris estan tancats.