Restaurant sud-coreà: San Kil

Targeta San Kil

AdreçaCarrer Legalitat, 22
Transport: Joanic (L4)
Preu mig: 15-20€

El San Kil és un restaurant Sud-Coreà regentat per autòctons que ofereix una carta curta de plats típics però de racions molt generoses (penseu en compartir), la qual inclou un assortit d’arrosos, fideus i sopes, carns, peixos i sushi, així com alguns entrants.

La benvinguda és excel·lent, oferint-nos una safata amb quatre pinzellades de la seva gastronomia per fer-nos entrar gana. Cortesia de la casa. L’aperitiu inclou kimchiel plat típic per antonomàsia, una col semblant a un enciam condimentada amb una salsa roja, salada i picant.

Entrants San Kil

Com a entrant provem un parell de truites: la haemul pajeon, a base de verdures i marisc; i una segona de kimchijeon, que la tinta de vermell i li dóna un aire picant. Ambdues, de dimensions inesperadament descomunals i que hauràs de consumir amb bastonets xinesos, contenen més proporció d’ingredients que del propi ou. Excel·lents.

Kimchi Truita San Kil

Com a plats principals provem el sushi coreà. Pràcticament calcat en format a la versió japonesa, francament no val la pena si estàs acostumat a degustar la varietat dels veïns orientals. Sí que és imprescindible demanar-se un japchae, fideus de moniato fregits en salsa de sèsam i acompanyats de bocins de carn de vedella i múltiples verdures.

Japchae San Kil

Un altra dels atractius és el bibimbap. Literalment “arròs barrejat”, és una cassola d’arròs blanc amb carn i verdures en el que s’hi afegeix un ou ferrat al damunt. Talment com si es tractés d’ous estrellats, s’esbocina i remena tot instants abans de servir-ho.

Bibimbap San Kil

Per beure ho acompanyem amb una Hite, la cervesa més popular i exportada de Corea del Sud. Elaborada a partir de malta de civada i arròs, té un punt de dolç i per ser asiàtica no està malament. Entra bé. 4,3% d’alcohol.

Hite Cervesa San Kil

Experiència molt recomanable a la península de Corea, amb excel·lent relació qualitat/preu i quantitats. El personal del San Kil és ben amable i tant t’aconsellarà en l’elecció dels plats com t’explicarà les característiques de cada un d’ells. Qualsevol de les truites d’entrants que tinguin a la carta i els sublims fideus de moniato són una aposta segura. Dedica tots els esforços als plats principals, ja que les postres són força convencionals, es nota que és un invent occidental. Pots prescindir-ne.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.