Restaurant sud-coreà: San Kil

Targeta San Kil

AdreçaCarrer Legalitat, 22
Transport: Joanic (L4)
Telèfon: (+34) 93 284 41 79
Preu mig: 15-20€

El San Kil és un restaurant Sud-Coreà regentat per autòctons que ofereix una carta curta de plats típics però de racions molt generoses (penseu en compartir), la qual inclou un assortit d’arrosos, fideus i sopes, carns, peixos i sushi, així com alguns entrants.

La benvinguda és excel·lent, oferint-nos una safata amb quatre pinzellades de la seva gastronomia per fer-nos entrar gana. Cortesia de la casa. L’aperitiu inclou kimchi, el plat típic per antonomàsia, una col semblant a un enciam condimentada amb una salsa roja, salada i picant.

Entrants San Kil

Com a entrant provem un parell de truites: la haemul pajeon, a base de verdures i marisc; i una segona de kimchijeon, que la tinta de vermell i li dóna un aire picant. Ambdues, de dimensions inesperadament descomunals i que hauràs de consumir amb bastonets xinesos, contenen més proporció d’ingredients que del propi ou. Excel·lents.

Kimchi Truita San Kil

Com a plats principals provem el sushi coreà. Pràcticament calcat en format a la versió japonesa, francament no val la pena si estàs acostumat a degustar la varietat dels veïns orientals. Sí que és imprescindible demanar-se un japchae, fideus de moniato fregits en salsa de sèsam i acompanyats de bocins de carn de vedella i múltiples verdures.

Japchae San Kil

Un altra dels atractius és el bibimbap. Literalment “arròs barrejat”, és una cassola d’arròs blanc amb carn i verdures en el que s’hi afegeix un ou ferrat al damunt. Talment com si es tractés d’ous estrellats, s’esbocina i remena tot instants abans de servir-ho.

Bibimbap San Kil

Per beure ho acompanyem amb una Hite, la cervesa més popular i exportada de Corea del Sud. Elaborada a partir de malta de civada i arròs, té un punt de dolç i per ser asiàtica no està malament. Entra bé. 4,3% d’alcohol.

Hite Cervesa San Kil

Experiència molt recomanable a la península de Corea, amb excel·lent relació qualitat/preu i quantitats. El personal del San Kil és ben amable i tant t’aconsellarà en l’elecció dels plats com t’explicarà les característiques de cada un d’ells.

08

El millor: Qualsevol de les truites d’entrants que tinguin a la carta i els sublims fideus de moniato.
El pitjor: Les postres són força convencionals, es nota que és un invent occidental. Pots prescindir-ne.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.