Restaurant hondureny: El Rincón de Honduras

rincon-de-honduras-entrada

AdreçaCarrer Jaume Martí, 31
Transport: Via Júlia (L4)
A la xarxa: facebook
Preu mig: 10€

Estarem d’acord que l’entrada no és la més lluïda de la ciutat, i que aquest desafiant lluitador té un aire intimidant (no pateixis, forma part del gimnàs de la vora). Però i si parlem d’autenticitat? En aquesta faceta El Rincón de Honduras sí hi juga un paper interessant. El Carlos i la seva esposa han construït una petita Gàl·lia de la comunitat hondurenya a Barcelona (al barri de la Guineueta, a Nou Barris), amb un local ple de banderes, fotografies i motius patriòtics, on ofereixen un complet ventall de la gastronomia més típica del país centreamericà. Que comenci la festa!

Aquí hi trobaràs les populars baleadas i tacos, pupusas i tamales, també catrachas, enchiladas i chilaquiles (no és un embarbussament); i els caps de setmana les sopes, de mondongo, marisc i vedella. Atès que hi acudim un dijous, ens perdem la part dels brous però assetgem la resta. El principal component de tot plegat és el blat de moro, que adopta diferents formats i coccions, i en general s’acompanya de verdures, vedella i alguna dosi de picant. Ens encanten els chilaquiles, ens sorprèn el format de les pupusas (poc a veure amb les que elaboren al país veí) i trobem una mica insípides tant les catrachas com les enchiladas, tortillas fregides amb variacions de frijoles i formatge o bé amb carn picada.

rincon-de-honduras-chilaquiles
D’origen mexicà, els chilaquiles són tires de blat de moro fregit banyades en salsa de chile picant, i acompanyades de verdures, carn picada i formatge.
rincon-de-honduras-pupusas
El terme pupusa prové de pronunciar en idioma Náhuatl dos mots: “popotl”, que significa gran, farcit, gruixut i “tlaxkalli”, truita.
rincon-de-honduras-carles
Les pupusas són el menjar més típic d’El Salvador, però per proximitat geogràfica, també es troben abastament a Hondures. La diferències és que, en aquest cas, el farcit va col·locat a sobre; mentre que al país veí, les verdures, formatge, frijoles o loroco queden amagades dins el blat de moro.

El millor: Francament econòmic, pots fer una completa degustació dels principals plats i gastronomia d’Hondures a preus molt assequibles. Prova els chilaquiles!
El pitjor: Tot i la varietat de propostes, tens la sensació que estàs menjant pràcticament el mateix en diferents formats. Les catrachas no són la nostra devoció.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.