D’excursió per Andorra: el Camí Interparroquial

Prats

Dades bàsiques de la ruta

Sortida: Andorra la Vella
Arribada: Canillo
Distància: 13 km
Temps: 4 hores
Dificultat: Fàcil
Època: Tot l’any
Circular: No

El Camí Interparroquial (CI) és una ruta senzilla i apta per tota la família que parteix d’Engolasters fins a Canillo, però que es pot allargar una mica i començar-a directament a Andorra la Vella. Per tots aquells que pugeu en transport públic fins Andorra, ho teniu fàcil. Té una llargada d’uns 13 km i molt poc desnivell. El camí connecta les esglésies romàniques de Sant Miquel d’Engolasters i Sant Miquel de Prats (que daten del segle XII), situades una a cada extrem del sender.

+informació: VisitAndorra (PDF)

Si bé el camí és senzill en dificultat, seguir-lo pot comportar alguna sorpresa. S’ha d’estar alerta de les senyalitzacions grogues en forma rodona que incorporen les lletres “CI” de color verd. Ara bé, en la major part de la ruta simplement hi trobaràs un punt groc. I a l’altura de l’estany, seran de color vermell, donat que hi ha una zona per fer tir amb arc on les dianes tenen el centre groc. Alerta!

Per seguir el circuit fixa't amb els cercles grocs i lletres verdes indicant "CI"
Per seguir el circuit fixa’t amb els cercles grocs i lletres verdes indicant “CI”

Els paratges són ben xulos, sobretot en època de tardor. Al llarg de la ruta hi ha tot de punts on aturar-se a fer pícnic o beure aigua, així com l’estany d’Engolasters, un bosc vertical o un jardí botànic. Per estar ben entretingut. Després de deixar Encamp sota la vall, s’arriba al poble de Prats, on en pocs minuts i ja seguint la carretera et trobes el poble de Canillo. El circuit acaba a la parròquia de Santa Creu.

Parròquia de Santa Creu
Parròquia de Santa Creu

On es pot menjar i beure a Canillo?

Per descansar o fer un mos és ideal passar per Les Delícies del Jimmy, una pastisseria i saló de té on elaboren tota mena de dolços increïbles. Lo que més fascina són les varietats de tes que tenen a la carta amb unes descripcions ben cuidades.

Amb una mica més de gana treu el nas a La Taula dels Amics, un restaurant regentat per francesos on podràs degustar delicatessen de l’altra banda dels Pirineus, com broquetes penjades, fondues i raclettes excepcionals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.