Bulawayo, aturada logística

Bulawayo és la segona ciutat de Zimbàbue (després d’Harare), amb una població de prop d’1 milió d’habitants, amb un clar caràcter industrial. No deixa de ser una metròpoli africana on gratacels i cabanyes, gent de negocis i nens descalços conviuen en un radi de pocs metres quadrats.

Per què té interès Bulawayo?

Principalment perquè és un nucli on podràs aprofitar per aprovisionar-te en algun supermercat, establir un centre de logística per moure’t i visitar la zona de l’oest del país. Per exemple, organitzar una escapada a l’espectacular Matopos National Parkel Hwange National Park, les Khami Ruins (si no tens opció de visitar el Great Zimbabwe) o encaminar-te cap a Sudàfrica.

Molt útil apropar-se al punt d’informació (Bulawayo Publicity Association) per si necessites indicacions o consells sobre transport, allotjament, lloguer d’algun vehicle o qualsevol altre. Donat el poc volum de visitants, resulten eficients i molts amables. Obren de 8.30h fins 16.45h entre setmana.

On es pot dormir?

No és tasca senzilla trobar un bon indret on planxar l’orella a Bulawayo. Les propostes queden força lluny del centre, fet que dificulta els moviments. El Burke’s Paradise és l’opció més adequada i assequible si et mous amb tenda i vas al teu aire (5$). Tenen piscina, wifi, aigua calenta i un parell d’espais de cuina. Si fas un truc (+263 782 311 011) et vénen a recollir des del centre del poble per 1$.

No recomanem pas el Backpacker’s Paradise, que de lloc idíl·lic en té ben poca cosa, i de backpackers, tampoc. És una casa que queda molt allunyada del propi poble, cara per la infraestructura que ofereix (10$) i el tracte del personal és estrany i poc agradable. Si vas amb tenda de campanya, directament et tractaran diferent. Això sí, té una cuina on pots preparar-te els àpats.

No et pots perdre…

Escoltar una mica de música del Bulawayo Jazz, estil creat a principis dels 1950s en aquesta ciutat, que destaca per les melodies en saxo alt, acompanyat d’altres instruments com la trompeta, guitarra o banjo. Un dels màxim exponents fou August Msarurgwa, que encapçalava l’escena jazzística en un moment de la història en que no. Tot i que l’estil actualment s’ha perdut, algunes bandes actuals, com The Cool Crooners, encara toquen el Bulawayo Jazz en alguns clubs de la ciutat.

Viatge Guatemala+info: Guia de viatge-Descobreix més etapes, activitats i racons imprescindibles de la ruta de 2 setmanes per Zimbàbue.