Excursió d’un dia pels Matopos

matopos a reveure

Com arribar al Matobo National Park?

El parc es troba a uns 32 km de Bulawayo, la segona ciutat del país. Per arribar-hi és complement necessari disposar de vehicle propi doncs no hi ha alternatives de transport públic. Recomanable que sigui un 4×4 per assegurar poder desplaçar-se amb facilitat per tot el recinte (imprescindible 4×4 en l’època de pluges, on els camins són uns fangars impracticables).

Hi han diverses opcions per llogar cotxes. Si no saps com fer-ho, a la Bulawayo & District Publicity Association et poden assessorar i gestionar el lloguer amb alguna entitat. Parlant entre locals, aconseguiràs tancar un preu molt més ajustat que el que et pugui indicar qualsevol pamflet. Amabilitat màxima.

Cal agafar la carretera Mugabe Road direcció sud, fins a la porta d’entrada del parc. Fins aquí la carretera està molt bé, pavimentada i de dos direccions, pràcticament sense trànsit. Un guàrdia us farà parar, previ pagament (15$ l’entrada + 3$ pel vehicle) i inscripció (que s’agraeix tinguin un control de qui s’apropa per aquells indrets). Molt graciós veure que els darrers visitants estrangers daten de fa setmanes!

Un cop allí, què s’hi pot fer?

El parc natural té 2 seccions clarament diferenciades:

Recreational Park

És la zona més propera a l’entrada, que engloba tot de petits turons i coves.

  • View of the World (Memorial a Cecil Rhodes). Enormes piles de roques de granit tenyides de colors vermellosos (com la de la foto de la capçalera) s’amunteguen en aquest turó, on l’explorador va decidir ser enterrat i es troba la seva tomba. El lloc és un espai sagrat Ndebele conegut com a Malindidzimu (“el turó dels esperits”), i ara batejat com la “vista del món”. Des de dalt, certament la panoràmica dels Matopos és sensacional. A les roques, aquestos llangardaixos multi-colors són espectaculars i n’hi a per totes parts.

llangardaixos matopos a reveure

  • Art rupestre en coves. Les pintades, que daten d’entre 6.000 i 10.000 anys d’antiguitat, són exemplars únics de la col·lecció de San.

Game Park

És la zona de l’oest, on es pot veure la fauna del parc. Queda recollida en una segona entrada (també t’has d’inscriure) i t’has de desplaçar en vehicle i només sortir a les zones habilitades (a no sé que facis un tour amb algun guia que conegui el terreny). Estàs al mig de la sabana africana, poden aparèixer animals per tot arreu!

Es pot dormir al parc natural?

Sí, i hi han unes quantes opcions. Per a viatgers en cotxe propi, tenda de campanya i sac de dormir, hi ha una opció alternativa a qualsevol lodge.

No t’oblidis de…

rinoceront matopos a reveure

Tenir paciència. Si bé el parc té una gran densitat de fauna, les girafes i rinoceronts no t’estaran esperant perquè els hi facis la foto just quan trepitgis el recinte. Col·loca’t a les plataformes habilitades com a miradors, acomoda’t, treu uns prismàtics i deixa passar l’estona fins que els animals vagin passant pel teu davant.

Viatge Guatemala+info: Guia de viatge-Descobreix més etapes, activitats i racons imprescindibles de la ruta de 2 setmanes per Zimbàbue.