Un dia a Harare, la capital de Zimbàbue

Harare (antiga Salisbury en temps de Rodèsia) és la capital de Zimbàbue. Tot i que mancada d’una estructura, és caminable i s’hi pot gaudir de diferents atractius.

On es pot dormir?

Tractant-se de la capital, el ventall d’opcions és gran. Nosaltres recomanem It’s Small World Backpackers Lodge si la idea és acampar (5$). De totes maneres, compta amb dues opcions dins de Harare on, a més de plantar la tenda, disposes de dormitoris individuals o compartits, piscina, una dutxa calenta, wifi (de pagament) entre d’altres comoditats, tot i que no hi ha dret a cuina. És un indret tranquil i el personal és agradable. Sol haver-hi més viatgers allotjats, disposats a fer un cop de mà als recent arribats al país. Si vas o véns de l’aeroport, et fan el contacte perquè algú t’hi reculli o t’hi porti (25$).

Què es pot fer a Harare?

El més segur que és Harare sigui el primer que veus de Zimbàbue com a ciutat d’arribada que és. Mentre decideixes l’itinerari, pot ser interessant perdre’s una mica per la capital per poder veure més tard que el món rural i l’urbà poc tenen a veure.

En un dia es pot fer una passejada i aprofitar per veure tres dels atractius més importants de la ciutat. És tranquil·la, a excepció dels mercats i en principi no hi ha cap perill.

  • Mbare Musika, prop de l’estació d’autobusos principal, ha esdevingut un impressionant mercat. Mbare és el barri més poblat de la ciutat, així que el mercat reflecteix aquesta densitat, ja que els carrers s’omplen de parades, gent, aliments, roba de segona mà, aparells electrònics, música i qualsevol element susceptible de ser venut. No val a badar, així que tingues cura de carteres i càmeres.

    Concorregut mercat d’Mbare després d’un dia de plena activitat
  • Jardí Botànic Nacional, situat al barri d’Alexandra Park, pot ser una bona carta de presentació d’alguna de la flora i la fauna que t’aniràs trobant. A mode de tastet podràs veure nombrosos tipus d’ocells enfilats en grandiosos i curiosos arbres.
  • Mercat Avondale, a la King George Road, prop del Jardí Botànic, és un interessant mercat d’artesanies, música i llibres de segona mà.

On menjar a Harare?

La ciutat disposa d’una gran oferta de restaurants d’arreu per a atipar-se. El més recomanable però és curtir l’estómac des del primer dia i endinsar-se en un dels mercats que indiquem més amunt per a degustar el teu primer sadza.

De totes maneres, el Garwe pot ser una bona opció per a entrenar el paladar. Aquesta restaurant ofereix una carta basada en la gastronomia zimbabueca a preus assequibles (8$-20$).

Viatge Guatemala+info: Guia de viatge-Descobreix més etapes, activitats i racons imprescindibles de la ruta de 2 setmanes per Zimbàbue.