Cardedeu: el Vallès Oriental més familiar

Aquesta és una escapada pensada per aquells caps de setmana en que es cerca redescobrir algun raconet de la nostra geografia, impregnar-se de cultura, passar una bona estona amb la família, menjar bé i tornar cap a casa amb la sensació que ha valgut la pena.

Es tracta de diferents activitats culturals i lúdiques per a que els més petits de la casa gaudeixin de la comarca de la mateixa manera que els adults. A més, es proposen dues expedicions gormandes per a gaudir-les en família, amb espais ideals per la canalla. Si després de tant de tràfec, a algú li ve la son, també tenim un allotjament ideal per a impregnar-se d’història mentre es relaxa al mateix temps. Ja ho diuen, com el Vallès no hi ha res.

Activitats familiars

La secció infantil d’areveure.cat no és fàcil de complaure. És un públic exigent i davant la seva curta edat demana activitats que combinin la despresa d’energia, les arts escèniques i el factor sorpresa. El Vallès Oriental ofereix una mica de tot plegat.

Museu Arxiu Tomàs Balvey

Tomàs Balvey va ser un farmacèutic a qui agradava col·leccionar objectes i andròmines de tota mena. Sabia el que es feia i era molt conscient del valor del seu arxiu. Tant era així que va deixar dit que de no conservar-lo, ell mateix, des del cel o l’infern, s’encarregaria de fer la vida impossible a qui fos. D’aquí neix aquest museu arxiu.

La col·lecció és molt diversa: des de papers que documenten la història de Cardedeu, passant pel jardí botànic dotat de plantes remeieres de tot tipus o bé bestioles dissecades. Resulta interessant seguir alguna de les visites guiades que ofereix el museu, per això, cal planificar la visita i consultar la proposta d’activitats que dinamitzen el museu.

Parc dels Pinetons i Parc de Pompeu Fabra

A poques passes del nucli urbà, Cardedeu pot presumir d’una extensa zona verda per a respirar aire fresc, estirar les cames i gaudir d’una tarda de jocs en família.

Aquests parcs, que es troben de costat, són una meravella per a completar una visita que combini cultura i natura. A més, disposen de jocs on nens i nenes podran córrer, saltar, fer equilibris o llançar-se a les tirolines. La bona estona hi és assegurada.

Expedicions gormandes familiars

Mai renunciem a una bona expedició gormanda i ens agrada que els nostres petits viatgers gaudeixin menjant com ho fem nosaltres. En aquesta escapada descobrim dues fantàstiques propostes per a fer un àpat en família on s’acontenti el paladar i la canalla pugui córrer i escampar la boira.

Esbioesfera

Molt més que un lloc per anar a menjar, l’Esbioesfera és un espai vegetarià amb producte ecològic i del seu propi hort. Només ofereixen el que tenen perquè prediquen amb l’exemple: a més de restaurant, és una escola de formació en temes d’autosuficiència i d’això en saben una estona.

El menú és una delícia, les propostes són ben originals, dissenyades a partir d’ingredients molt quotidians i senzills. El personal és encantador i expliquen el projecte amb empenta i il·lusió en un espai a l’aire lliure ideal per a xics i grans.

La guingueta del Pompeu

Dins el parc de Pompeu Fabra hi ha aquesta guingueta, un local sense pretensions que segur deixa bocabadat tothom que hi seu sense saber el que s’hi trobarà. La Gemma té les idees molt clares: bon producte i molt carinyo. Ben bé aquest deu ser el secret, perquè l’assortit de tapes i plats que proposa és una sorpresa rere l’altra.

I no acaba aquí, les postres són una absoluta meravella. Tot plegat forma part d’una aposta pel producte local, donant feina als productors i comerços del poble.

I per a dormir…

El descans és important i malgrat no ser a casa, sempre es busca la manera de sentir-se com a casa. I si hi ha una casa singular que pugui generar aquesta atmosfera, aquesta és Cal Peó, minuciosament restaurada i amb una llarga història al darrere.

Datada de 1912, aquesta joia modernista ha estat convertida en allotjament per la rebesnéta del primer propietari. Del graner que tenia llavors, n’han fet una fàbrica de cervesa artesanal amb qui creen un bon tàndem a Cardedeu. La Sant Jordi és ja un emblema del poble.

De Cal Peó se’n surt amb la sensació d’haver estat a casa d’una família. Els hostes se senten cuidats, atesos magistralment per la Laura. Ella, que és tota empenta, sabia que aquesta casa l’havia de compartir amb tot aquell viatger que en volgués un trosset.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.