Adreça: Carrer Nou de la Rambla, 149
Transport: Paral·lel (L2, L3)
A la xarxa: web
Preu mig: 15-20€
Coneixíem la gastronomia etíop gràcies a les injera que preparen al magnífic Addis Abeba. Habituals d’aquest racó de Sants, hem anat a conèixer un altre bocí d’Etiòpia a Barcelona, fidel a la filosofia i tradicions del país africà. TAiTU, en referència a l’emperadriu més famosa de l’imperi, Taitu Betul, dona determinada i ambiciosa, ens obsequia amb exquisida cuina tradicional i molt d’amor per la terra.
La carta és curta i les propostes estan basades en cuina vegana, doncs la costum etíop marca els dimecres i divendres de tot l’any com dies en què la població elabora els àpats amb absència de productes animals. Combinats de verdura i llegums ben especiats (amb el permís d’un parell d’estofats, de pollastre i vedella). I tot estèticament estès sobre la fina massa d’injera, per suposat. Plats versàtils i interactius que conviden a compartir-los, un cop servits sobre els mesob (aquestes acolorides i boniques “taules” artesanes en forma de campana). Amb les mans, sense por!
Sona l’ethio-jazz de Mulatu Astatke mentre les cames es belluguen al ritme del saxòfon, i els dits pessiguen una mica de misir wot, una mica de duba wot, desitjant que no s’acabi.