Restaurant etíop: TAiTU

Adreça: Carrer Nou de la Rambla, 149
Transport: Paral·lel (L2, L3)
A la xarxa: web
Preu mig: 15-20€

Coneixíem la gastronomia etíop gràcies a les injera que preparen al magnífic Addis Abeba. Habituals d’aquest racó de Sants, hem anat a conèixer un altre bocí d’Etiòpia a Barcelona, fidel a la filosofia i tradicions del país africà. TAiTU, en referència a l’emperadriu més famosa de l’imperi, Taitu Betul, dona determinada i ambiciosa, ens obsequia amb exquisida cuina tradicional i molt d’amor per la terra.

La carta és curta i les propostes estan basades en cuina vegana, doncs la costum etíop marca els dimecres i divendres de tot l’any com dies en què la població elabora els àpats amb absència de productes animals. Combinats de verdura i llegums ben especiats (amb el permís d’un parell d’estofats, de pollastre i vedella). I tot estèticament estès sobre la fina massa d’injera, per suposat. Plats versàtils i interactius que conviden a compartir-los, un cop servits sobre els mesob (aquestes acolorides i boniques “taules” artesanes en forma de campana). Amb les mans, sense por!

Sona l’ethio-jazz de Mulatu Astatke mentre les cames es belluguen al ritme del saxòfon, i els dits pessiguen una mica de misir wot, una mica de duba wot, desitjant que no s’acabi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.