Sorpreses del Conflent

Confessem la nostra especial predilecció per la Catalunya Nord. És una terra de contrastos a poca estona de casa que ofereix múltiples escapades, sortides i excursions per a tota la família. Viles medievals, mar i muntanya, cultura, natura… en una mateixa escapada ho podem tenir tot.

Aquesta vegada ens centrem en la comarca del Conflent. La seva capital, Prada de Conflent, serà el punt de partida de les diferents activitats fetes en aquesta ocasió.

Els pobles del Conflent amb més encant

Val molt la pena traçar una bona ruta dels pobles d’essència medieval de la zona. En els rànquings de pobles bonics del país, tres són al Conflent, així que la visita sembla inevitable.

Eus

Aquesta vila pot presumir de ser de les més assolellades del país. Ubicada dalt d’un turó, gaudeix d’aquest emplaçament immillorable que tant inspira artistes de tota mena. Diversos artesans s’han establert en aquest poble tan encantador per obrir els seus tallers al visitant que el recorren.

No us espereu un poble amb carrers paral·lels i perpendiculars. Es tracta d’un petit assentament laberíntic i empedrat construït a la falta de l’església que cal recórrer tranquil·lament. Aprofitar per posar el punt final a la passejada al Bistrot Du Pays és una bona recompensa.

Èvol

El silenci dels carrerons empedrats d’aquest poble trasllada el visitant a un estat de pau i serenor que es voldria perllongar més enllà de la visita. Sens dubte, no és cosa de l’atzar que sigui considerat dels més bonics.

No hi ha massificació, ni comerços, tan sols un petit bar i alguns veïns que conversen al carrer. Només hi ha calma i un ambient de poble de muntanya encantador sobre les cases de pedra i les seues teulades de pissarra.

Vilafranca de Conflent

Aquesta és una de les parades que sol fer qualsevol a la zona. És una vila fortificada que conserva l’esperit medieval imperant els seus carrers i edificis dins la muralla. Aquí sí que hi ha força visitants i el comerç està orientat al turisme, però és bonic recórrer-lo, malgrat tot.

Activitats per a gaudir en família

Si l’escapa es fa amb viatgers petits, hi ha dues propostes que ben segur triomfaran entre aquests visitants tan exigents.

Cova de Les Canaletes

Aquesta aventura subterrània es pot tenir abans o després de visitar Vilafranca, ja que es troba a pocs metres del municipi.

El recorregut a l’interior de la gruta és impressionant. El magnífic disseny de la il·luminació hi ajuda molt, a més de les passarel·les entre estalactites i estalagmites de totes mides i colors. El traçat culmina amb un espectacle de llums i música molt atractiu. Encara que es visiti a l’estiu, es recomana portar un jersei, que a dins refresca! Els horaris poden variar en funció de l’època de l’any en que es visitin. Consulteu-los abans de fer la visita.

El tren groc

Aquest símbol de la Catalunya Nord és una de les activitats estrella de la zona. El recorregut que ofereix el Canari connecta Vilafranca de Conflent amb La Tour de Carol. En total 63 km de paisatges espectaculars a plena alçada, des de la millor localitat possible.

Actualment té un ús exclusivament turístic i és que l’espectacle està assegurat. Poder veure el Conflent, la Cerdanya i el Pirineu Català al ritme del tren és una experiència única. El més divertit és fer-ho als vagons exteriors, des d’on l’alçada impressiona encara més.

Pel que sembla, el recorregut més impactant és entre Vilafranca i Mont Lluís. Aquesta sortida ocupa ben bé un dia, ja que, havent quadrat horaris, es pot fer una parada llarga i visitar el poble on es fa la parada. En el nostre cas, Mont Lluís va ser on ens vam aturar a dinar, passejar i gaudir d’aquest bonic poblet emmurallat.

Feu un cop d’ull a la informació prèvia sobre horaris per planificar la visita. Sol ser una activitat molt concorreguda, val la pena anar amb temps a l’estació per no quedar-se sense bitllet. Sabem de què parlem.

On dormir

Els albergs de la xarxa Xanascat són una bona opció per a contemplar degudes les facilitats que ofereixen a les famílies. Els preus són ajustats, preparen el menú per a emportar si es demana i ofereixen instal·lacions adequades amb grans espais exteriors per a córrer.

En aquest cas, l’alberg Pau Casals-Canigó és l’epicentre d’aquesta sortida. Històricament conegut per ser la seu de la Universitat Catalana d’Estiu, participa també com a destinació de les Vacances en família que organitza la Xanascat. Es troba a les afores de Prada però gens lluny per a anar a passejar a peu pel poble o visitar el cementiri on descansa Pompeu Fabra.

Advertisement

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.