Salou, seu del #BcnTb9

Mica en mica anem repescant aquells esdeveniments que tant esperàvem. La trobada anual de bloggers de viatges, membres de l’associació Barcelona Travel Bloggers, n’és un. Cada any d’història que suma aquesta entitat és una festa d’experiències inoblidables. Després de dos anys d’aturada, la novena edició ha arribat amb força.

Què ens ha ofert Salou?

El Patronat de Turisme de Salou ha proposat un cap de setmana d’activitats per a mostrar Salou des de totes les òptiques possibles. A banda de ser concebut com una destinació de sol i platja per excel·lència, el patronat vol mostrar la versió de Salou més familiar, propera, que promou el turisme intern i que pot ser atractiva per a qualsevol família o parella disposada a passar un cap de setmana entre onades, caminades, bona gastronomia i oci.

Passejades amb bones panoràmiques

En funció del tipus de caminants, la proposta de passejades ha estat variada. La costa de Salou permet ser passejada amb itineraris sense gran dificultat que permeten gaudir de les vistes a peu de platja.

Camí de Ronda

Partint de la platja de Pilons, el Camí de Ronda avança un 6 km fins al Far de Salou. Aquest sender avança des de primera línia de mar, recorrent les platges i cales i oferint unes vistes molt boniques de la Costa Daurada.

El recorregut té diversos punts d’interès, com l’antic llatzeret, construït el 1829, on les mercaderies procedents de zones epidèmiques restaven en quarantena; o bé a la Cala Llenguadets, on les vistes són ben espectaculars, un lloc privilegiat per al parell de búnquers conservats de la Guerra Civil.

Búnquers de la Guerra Civil

L’itinerari culmina al Far de Salou, que pot presumir de ser l’únic far del país on encara hi viu el farer, que el manté i en té cura. El seu entorn és ben agradable i val la pena quedar-s’hi una estona per a gaudir de les vistes i el camí entre la flora autòctona que encara conserva.

Far de Salou

Ruta dels Miradors

La Ruta dels Miradors és una proposta del Patronat de Turisme de Salou que pretén (i aconsegueix) posar en valor aquest tram del Camí de Ronda al seu pas per la Costa Daurada. Conformat per 40 punts panoràmics, el sender transita amablement entre mar i muntanya i obsequia al passejant amb un punt de vista complementari al del poble de Salou.

Partim de Cala Morisca, un espai històric de la vila que recentment s’ha recuperat i des d’on es tenen unes vistes espectaculars de la Cala Crancs. Convida a aturar-s’hi per fer un bany o inclòs snorkel pels amants de la fauna marina, ateses les aigües cristal·lines de l’indret, però tenim feina en avançar i seguir descobrint el camí.

Accedint al mirador de Cala Morisca
Vistes de la Cala Cranc

El recorregut trenca prejudicis en relació al turisme més habitual de Salou i mostra espais singulars i de gran interès històric i natural que tot just estan a minuts del centre de la vila. Tot el passeig està molt ben condicionat i no presenta complicacions, fent-la ideal per a tots els públics.

Superem el mirador de Les Ànimes, que convida a aturar-se i quedar-se captivat mirant el mar. Des de La Falconera hi ha una agradable passarel·la de fusta que enllaça amb el mateix mirador del Far. A partir d’aquest punt, el camí es torna més feréstec i s’endinsa per petits corriols envoltats de vegetació i molts pins. És la zona més boscosa de Salou. Les Trinxeres i La Tossa Alta són els dos darrers miradors que ens han regalat magnífiques vistes de pedra i flora davant el mar.

Una passarel·la de fusta ens duu al Mirador del Far
Embadalits mirant la Costa Daurada
Aturada indispensable en una de les cales de la ruta

Activitats per a gaudir en família

La família de BcnTb va creixent, de manera que en aquesta novena edició ha destacat la participació de bloggers que viatgem en família. El Patronat de Turisme, tant atent a tot el públic, ha tingut en compte aquest aspecte i ha programat activitats per al gaudi de tothom.

En el nostre cas, El Bosc Aventura Salou ha estat una de les activitats estrella per a la canalla (i els seus pares i mares també!). Es tracta d’un parc d’aventures dalt dels arbres, tot i que també ofereixen llits elàstics per a saltar i minigolf, entre d’altres activitats. El millor és que és al mig de la ciutat, no cal agafar cotxe i disposa d’una petita zona de bar al seu interior.

Hi ha recorreguts de tirolines i ponts de mico des dels 3 anys, amb l’acompanyament d’un adult i monitoratge que va guiant el camí i oferint indicacions. Fins i tot a la costa es pot gaudir dels esports d’aventura.

Experiències gastronòmiques

Molt oportunament, la nostra estada a Salou ha coincidit amb la fira gastronòmica anual Sabor Salou. Una trentena d’expositors de la Costa Daurada que aposten per les Denominacions d’Origen Protegides i els productes de proximitat tenen la seva parada amb tastets propis de la seva cuina.

És realment difícil triar entre tanta varietat: arrossos, hamburgueses, gelats, embotits… No n’haguéssim sortit mai.

Allotjaments immillorables

Amb aquest nivell d’activitat, el cos necessita reposar i per a fer-ho, no hem pogut caure rendits en millor lloc.

Blaumar Hotel

Les famílies ens hem aplegat en aquest quatre estrelles a primera línia de mar. Amb una decoració impecable, aquest hotel ens ha ofert el millor tracte i descans que haguem pogut tenir. Les habitacions són grosses i espaioses, amb balcó, ideals per a famílies de quatre membres.

Les instal·lacions comunes són molt adients per al públic familiar. La sala de lactància és un gran detall per als que van amb nadons, així com l’àrea de jocs, la piscina, el parc i el programa d’activitats infantils.

No podem obviar l’esmorzar, amb una varietat inimaginable. L’equilibri de les opcions saludables, fins i tot sense sucres, amb una oferta per a fer alguna excepció és el que hem valorat més.

Àpats compartits

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.