Descobrint Tel Aviv… en bicicleta

Tel Aviv, segona ciutat d’Israel, és moderna i cosmopolita, banyada per la mar Mediterrània, de dimensions assumibles pels viatgers, amb una xarxa de 120 km de carrils bici i molt de respecte pels qui es desplacen sobre dues rodes en pedals. Tot plegat, no se’ns acudeix millor manera que descobrir-la en bicicleta.

El contrast de la ciutat en pedals

De la mà de Musement i Abraham Tours, fem un complet recorregut de pràcticament 4 hores pels carrers, avingudes i indrets més representatius de la ciutat. L’Amir, d’Abraham Tours, és de Jerusalem però porta molts anys instal·lat a un barri bohemi de Tel Aviv, i coneix amb escreix racons i raconets per allà on ens desplacem.

El bulevard Rothschild, la plaça Rabin, la Habima, el parc Yarkon o el passeig marítim ens mostren l’increïble contrast de cultures i religions, de tradició i modernitat, de rapidesa i tranquil·litat, que es viu a la ciutat. Sinceres i didàctiques explicacions, i molt bon savoir faire acompanyen la passejada. No podem quedar més satisfets, excel·lent!

Descobrim que la ciutat compta amb més de 4.000 construccions de la famosa escola Bauhaus, dissenyades durant els anys 1930 i 1940s, quan jueus alemanys van exiliar-se en aquesta zona del món. Fent un equivalent, seria com la petjada modernista que podem observar a Barcelona. Si bé la major part de l’arquitectura Bauhaus no es troba en les millors condicions, hi ha una bona colla d’elements restaurats pel bulevard Rothschild, el carrer Kalisher o Shenkin que val la pena conèixer.

El pintoresc escenari que ofereix el passeig marítim és també digne de mencionar. Els ulls no se’ns separen del mar, els núvols, les palmeres i les platges. Ai, les platges, cadascuna amb el seu públic. La Metzitzim, per anar a passar el dia en família; la Gordon, pels qui busquen practicar alguna activitat esportiva com el voleibol; la Hilton, la qual l’Amir emfatitza que està dedicada a homosexuals; la Hadatiyim, a vessar d’estrictes jueus ortodoxos practicants… Alerta on instal·les la tovallola!

Clar exemple del contrast cultural
Clar exemple dels contrasts que es viuen a Tel Aviv
Torre del Rellotge al barri de Jaffa
Torre del Rellotge al barri de Jaffa

Una ruta per a tots els públics

És desembre, però l’hivern a Israel no té gaire a veure amb el nostre: temperatures càlides, cel serè, la llum que allarga fins ben entrada la tarda. Ja veieu com anem d’equipats. Tel Aviv és una ciutat sense majors pendents, pràcticament construïda sobre un pla horitzontal a la vora del Mediterrani, així que per seguir el recorregut no fa falta haver passat pel gimnàs ni tenir la forma física dels corredors del Tour de França. Tranquils! Ens trobem grups d’amics, parelles i famílies, aquí tothom hi és benvingut.

Recorrent Rothschild Boulevard
Recorrent Rothschild Boulevard
Rothschild Boulevard
És ben fàcil desplaçar-se pel bulevard Rothschild

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.