Restaurant japonès: Sato i Tanaka

Sato, en primer pla, fent preparatius pels comensals de la seva barra.

Adreça: Carrer del Bruc, 79
Transport: Verdaguer (L4, L5)
A la xarxaweb
Preu mig: 25-55 €

Local petit i acollidor, 15 comensals en el moment àlgid, dues barres de fusta presidides per dos itamaes (板前), Sato i Tanaka. Només creuar la porta d’entrada ens adonem que no és el típic restaurant japonès. Aquí ens endinsem cap a una experiència de lo més autèntica i tradicional de la cultura nipona, un sushi-bar, on Sato ens prepara al moment, i davant dels nostres ulls, una col·lecció sublim de peces de sushi i altres exquisitats.

Escollim el menú degustació i ens despreocupem absolutament de la resta. Nigiris d’eriçó de mar, d’anguila, de moll. Makis de salmó i shitake, també amb ou de guatlla. Tanquem els ulls per gaudir d’aquest íntim viatge al Japó, que Sato entrellaça amb explicacions sobre cada peça d’art que posa sobre el plat. Perquè cada aturada en el camí està dissenyada i executada amb precisió quirúrgica, seguint un tempo i un ritual molt estudiat, però pensat per adaptar-se a les necessitats i inquietuds de cada un de nosaltres. Val la pena anar-hi en petit comitè. Extraordinari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.