Adreça: Carrer Muntaner, 69
Transport: Universitat (L1, L2)
Preu mig: 35-45 €
Prepara’t per un exquisit viatge gastronòmic a sudamèrica, per gaudir al llarg i ample de les -encara massa desconegudes- possibilitats que ofereix la cuina veneçolana. Perquè el Caña de Azúcar és un espai creat amb entusiasme i cuidat mil·limètricament fins al darrer detall, des de la porta d’entrada fins al rivet dels tovallons, que evoca tradició i enyor cap a la terra natal de Simón Bolívar, al mateix temps que ofereix una pinzellada de creativitat en un entorn modern com és Barcelona. Seiem a taula expectants.
Ens obsequiem amb un menú degustació, deixant-nos endur per l’amable servei del restaurant: un sofisticat còctel marca de la casa, uns tequeños, una cachapita, un tostón galipanero per entrar en situació. Cada plat ve presentat de forma impecable, servit amb delicadesa i acompanyat d’una curosa explicació. Expectació màxima davant cada proposta. Una versió reinventada del pabellón criollo fa acte de presència a la taula, el levanta muertos! -pop marinat acompanyat de iuca cruixent- ens fa aixecar de la cadira i el ceviche ens fa caure la llagrimeta. L’Adnalay i el seu equip ho han aconseguit, no sabem on, però ens trobem clarament en algun indret de Veneçuela.
Sense voler posar punt i final aquest recorregut festivaler, l’acabem amb la dolçor d’unes postres tres leches, que ens deixen mel als llavis i un gran sabor de boca. Entenem perfectament per què el local va guanyar el premi al “millor restaurant de cuina internacional” al programa Joc de Cartes de TV3. Excel·lent.