Restaurant senegalès: Dakar BCN

DAKAR ENTRADA

Adreça: Consell de Cent, 352
Transport: Girona (L4)
A la xarxa: facebook
Preu mig: 10-15€

“No, no tenim cap reserva amb aquest nom…, a quina hora heu trucat?”. Aquesta va ser la nostra benvinguda a Dakar BCN, un oasi senegalès al bell mig de l’Eixample barceloní. “Cap problema, podeu seure aquí”. No sabem què va passar amb la reserva, el cas és que després de converses acalorades en wolof, es va solucionar amb un “aquí hi ha lloc per a tothom”. Per un nit, vam tornar al nostre estimat Senegal. I ens va encantar tornar a reviure l’escena i veure que la teranga senegalesa no té fronteres. La teranga és un dels valors que més arrelats en la cultura senegalesa i impedeix que cap visita es quedi sense un plat a taula o que ningú passi pel carrer sense rebre bons desitjos per a la seva família. Meravellosa teranga!

Al seu interior recrea un ambient acollidor i amable. Colors, olors i teixits evoquen el record que tenim de Casamance i Gàmbia. El personal, atent i agraït per la visita també ens fa venir a la memòria la calidesa del seu poble.

DAKAR DINS

Ens ofereixen una opció de menú amb unes grans quantitats, cosa que també respecta el gran format de plat del lloc d’origen. La gastronomia no és variada, però sí molt saborosa. Així que el nostre paladar recupera l’enyorat gust del yassa o del thidjebujen.

Està clar que l’aliment estrella és l’arròs, però no un arròs qualsevol. Sorprèn el tipus d’arròs que fa servir la cuina senegalesa per com de menut és, d’aspecte és més tirant al cuscús que al que concebem nosaltres com a arròs.

Per acabar, com és costum, més nostra que seva, demanen unes postres ben sorprenents a base de iogurt, coco, mel, sucre, panses i cuscús (ara sí!). La veritat és que després de l’arròs és fa difícil fer-hi entrar res més, però sorprèn. Fins i tot les postres i dolços tenen aquesta contundència que pot tenir origen en el fet de voler omplir la panxa intencionadament.

TIAKRI
Tiakri

Vam sortir d’allà amb la sensació que probablement hi tornaríem. El Dakar BCN no s’atura mai i sempre idea noves propostes per a engrescar qui passi per allà a entrar: festes especials, música en directe i fins i tot, una propera Revetlla de Sant Joan.

I com diuen els senegalesos,

Wax ma ma fate. Yangal ma ma fateliku. Bokloma ba duma masa fate.
Explica-m’ho i ho oblidaré. Ensenya-m’ho i ho recordaré. Fes-m’hi participar i ho recordaré tota la vida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.