‘Días de viaje’, relats d’una escriptora itinerant

dias-viaje-cover-aniko-villalba

Autora: Aniko Villalba
Editorial: auto-publicat (2013)
Idioma original: castellà
Núm pàgines: 352

"Un viatge de mil milles comença amb el primer pas"
LAO TSE

Aniko Villalba és una jove argentina nascuda a Buenos Aires que té una premissa ben clara a la seva vida: viure viatjant. El que d’entrada pot semblar una bajanada, un somni, una utopia, ella ho adopta com a leitmotiv de vida als 22 anys, i li va donant forma a mesura que avança pel globus a través dels seus viatges.

‘Días de viaje’ és la primera aproximació a la narrativa d’aquesta escriptora itinerant, un recull de les seves primeres experiències viscudes entre el 2008 i 2013, moment en que va sortir de casa amb quadern, portàtil i càmera de fotos en mà. En aquests entretinguts i amables relats, Aniko planteja interessants reflexions sobre la manera i el ritme de viatjar, les possibilitats de finançament estant en ruta, l’encaix afectiu amb els més propers o l’estil de vida en general que duu (o ha de dur) sent una nòmada.

A través de diversos recorreguts per l’Amèrica del Sud (on s’inicia com a viatgera, fent un viatge en bus des d’Argentina fins a Bolívia), però també per l’Àsia del Sud-est (on s’està un any i mig descobrint Indonèsia, Malàisia, Xina o Filipines) i un parell d’escapades a Europa (Barcelona, Praga i la Lapònia sueca) és capaç d’explorar territoris desconeguts -per ella i per nosaltres- al ritme de descriure cada pàgina amb més detall el context dels indrets per on passa, madurant com a escriptora i com a viatgera, apropant-se a trobar la fórmula per “viure viatjant”.

dias-viaje-2008-2013

Les il·lustracions del llibre (de la mà de Vero Gatti, amiga que va fer durant un dels seus primers viatges) ajuden a ubicar els seus itineraris. Petits mapes, així com simpàtics dibuixos, complementen la narrativa, que pàgina a pàgina incita a agafar la motxilla, prendre un boli, una llibreta i tocar el dos. Perquè, t’has plantejat mai viure viatjant?

T’agradarà si: tens ganes viatjar a través de micro-relats d’arreu del món.
On es pot comprar el llibre? a través del seu web o en alguna d’aquestes llibreries.
Per saber-ne més: bloc viajando por ahí o el seu perfil d’instagram.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.