Restaurant xinès: L’Olla de Sichuan (四川火锅)

olla sichuan entrada areveure

Adreça: Carrer d’Aragó, 224
Transport: Universitat (L1-L2)
A la xarxa: web | facebook
Preu mig: 25-30€

Sichuan és una província de la Xina situada al sud-oest del país, un dels punts d’entrada al Tibet. Batejat amb el nom d’un dels plats més representatius de la gastronomia d’aquesta regió, l’Olla de Sichuan (四川火锅) combina el punt tradicional del menjar de la zona amb l’autenticitat del personal, tot oriental. Un context de primera.

El restaurant ofereix dos possibilitats: la carta, o bé el Huo Guol’olla. Sense pensar-ho dos cops, ataquem la segona. Es tracta literalment d’una olla ubicada al centre de la taula i sobre una vitroceràmica, en la que diferents brous van fent xup-xup (d’ànec, porc, vedella, marisc…). En pots escollir fins a dos. Un carretó de 3 pisos farcit de platets queda aparcat al marge de la taula: hi ha peix, marisc, carn i verdures de tot tipus, que s’han d’anar introduint al caldo per tal de cuinar-los al teu gust. El concepte fondue però versió oriental. Jugar menjant? Exacte, aquesta en podria ser la definició.

olla sichuan areveure

olla sichuan 2 areveure

Tot i la varietat d’ingredients, en general el menjar és simple, sense massa floritures. És recomanable posar dins l’olla un brou picant (com el tailandès), si no vols que tot acabi tenint el mateix sabor. Un cop bullit, tot plegat es remulla en una salsa de cacauet (satay). I quan el brou es comença a esgotar, no patiu, algú del restaurant estarà ben atent per reomplir l’olla i que el joc no s’acabi i torni a començar.

Per on és millor començar? No t’atabalis. De tota la quantitat d’ingredients del carretó, ens recomanen les verdures en primer lloc; continuar pel peix, el marisc i les peces de carn; i acabar amb unes racions de noodles, que agafaran el sabor de tota l’amalgama anterior. Ni cal que et deixis un racó per les postres, inexistents.

olla sichuan 3 areveure olla sichuan caldo areveure

Algun dubte amb el funcionament? Mira, mira aquest vídeo:

07

El millor: Sopar és una experiència realment interactiva, t’ho passaràs de conya!
El pitjor: Tenir la sensació d’insipidesa atès que tot es menja bullit; i el fet que et pot acabar sortint car ja que les begudes no estan incloses al Huo Guo (21€ per barba).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.