Bo, bonic i barat: 3 racons de Sevilla imprescindibles on quedar ben satisfet

Ens cau un mite: no a tots els racons d’Andalusia t’obsequien amb una tapa quan demanes una canya. Sevilla no té aquest modus operandi però sí una oferta gastronòmica amb la tapa com a eix conductor que ho supleix amb escreix. Bodegues, freidurías, cerveseries, bars en general. Aquí no hi passaràs gana i la teva butxaca no se’n ressentirà. Entre tot el ventall de possibilitats, el nostre pas per Sevilla ens ha fet conèixer tres indrets que has de tenir en compte. Pren nota.

pissarra


Bodega Santa Cruz (Las Columnas)

CALLE RODRIGO CARO, 1A
faCEBOOK

Arribar fins a la barra pot ser més complicat que fer un eslàlom en plena pista d’esquí. Però ni que pugui ser un esport de risc, l’autenticitat del local, el salero dels cambrers, i les tapes a 2€ amb unes racions ben generoses justifiquen la visita a Las Columnas. Aquí triomfa el montadito de pringá, algun dels seus flamenquines, el llom al Pedro Ximénez o les albergínies amb mel. Ah, i les canyes de Cruzcampo (a 1,20€!), que circulen a ritme frenètic. La localització també acompanya, a escassos metres de la Giralda i en ple bullici del barri de Santa Cruz. Parada obligatòria.

bodega santa cruz las columnas

bodega santa cruz las columnas interior

bodega santa cruz las columnas tapas


Puerta Osario

Calle Puerta del Osario, 20
web | facebook

Si portes uns parell de dies deambulant de bodega en bodega i el teu estómac et demana a crits algun plat que no estigui fregit, Puerta Osario és una excel·lent opció. Amb un punt més sofisticat que la majoria de bars sevillans, la col·lecció de tapes i racions són de les que fan salivera només llegir-ne el nom a la gegant pissarra que omple una de les parets del local. Aquí és obligatori provar el montadito de xoriço dolç, el rissotto de boletus, el pop rostit sobre un rebuchón de patata o la suggerència de la casa: uns cigrons amb llagostins. Tot deliciós. Queda a uns quants carrers del centre, però la passejada val (molt) la pena.

puerta osario montadito chorizo dulce

puerta osario risotto boletus


El Viajero Sedentario

Alameda de Hércules, 77
WEBfacebook

Un petit oasis cultural dins el món del flamenco sevillà. El Viajero Sedentario és un espai on els llibres i el cafè es donen la mà, i un ambient de tranquil·litat impregna prestatgeries i taules. El local funciona com a llibreria mentre que al pati d’entrada hi organitzen xerrades, presentacions, concerts i tot tipus d’activitats artístiques i culturals. Al Viajero vés-hi a esmorzar o sobretot a berenar -doncs hi serveixen uns pastissos casolans d’insomni i hi tenen una col·lecció de tes ben interessant, gens fàcil de trobar en altres locals de la ciutat-. O també si ets viatger de motxilla lleugera, tal com ells mateixos proposen: “Llegir és viatjar sense la nosa de l’equipatge”.entrada viajero sedentario areveure

interior viajero sedentario areveure

pastel viajero sedentario sevilla

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.