Restaurant japonès: Koku Kitchen Ramen

koku kitchen ramen entrada

Adreça: Carrer Carabassa, 19
Transport: Jaume I (L1), Drassanes (L3)
A la xarxa: web | facebook
Preu mig: 10-15€

No hi ha dubte, el ramen està de moda. Els bols de sopa de fideus japonesos s’estan estenent per la ciutat amb locals que han importat les receptes més tradicionals del país nipó. Si el mític i excepcional Ramen-ya Hiro ja fa anys que s’ha fet un nom entre els barcelonins, el Koku Kitchen aspira a posicionar-se entre “els grans” del gènere, amb una proposta de cinc varietats de ramen molt gustoses, de les que t’hi fan tornar. A la cuina no hi trobaràs autòctons doncs ho regenten uns irlandesos. Confiança, saben el que es fan.

Unes llums de neó al mig de l’estret carrer de la Carabassa inciten a treure-hi el nas. Unes vidrieres donen la benvinguda a un atapeït local que sempre està ple. Et tocarà fer cua, així que vés-hi amb temps. Les taules són de fusta i llargues, al més put estil noodle bar, per compartir l’experiència amb altres comensals. Una pissarra informa de totes les opcions. No hi ha pèrdua.

koku kitchen ramen bol

El ramen de miso és el que més triomfa entre la clientela (un no parar de bols amunt i avall que s’omplen i es buiden a ritme frenètic), encara que la varietat de ramen picant (que incorpora kimchi) és una gran alternativa per si voleu experimentar amb altres sabors. Les racions són contundents, farcides d’ingredients i amb uns fideus gruixuts fets per un obrador artesà a partir de la recepta que utilitzaven a l’Oraga Noodles de Tokyo. Res de màquines industrials i fideus prefabricats. Tota una garantia.

koku kitchen ramen bol cenital

Per acompanyar el brou, hi ha l’opció de posar sobre el taulell unes gyozas (de porc i vegetarianes), una mica de kimchi o edamame. Fan llimonada casolana que té molta acceptació, servida dins una terrina de melmelada. I si tens opció d’apropar-t’hi un migdia entre setmana, el menú del dia (11.50€) et farà les delícies a un preu excepcional. Afegeix-li un servei atent i amable, un local lluminós, i t’assegures un àpat rodó.

koku kitchen ramen interior

Pels tastaolletes que necessiteu noves experiències culinàries japoneses poc explotades a Barcelona, des del març de 2016, Koku Kitchen ha obert un segon local dedicat als Buns, una pasta esponjosa cuinada al vapor i farcida amb carn de porc, enciam o verdures; a mig camí d’unes arepas o d’uns tacos. Koku Kitchen, ens veurem aviat.

El millor: Sense dubte, prendre qualsevol dels bols de ramen. Bo, bonic i barat.
El pitjor: Les esperes a la porta del local mentre veus com els demés xarrupen el miso amb molta satisfacció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.