‘Efraín’: Etiòpia amb ulls de nen

Etiòpia_Lamb.jpg

Títol original: Lamb
Any:
 2015
País: Etiòpia
Durada: 94 minuts
Director: Yared Zeleke
Gènere: drama, Àfrica

Sinopsi: Efraín acaba de perdre la mare i el seu pare decideix traslladar-se a la capital per provar sort i veure si allà pot intentar una vida que els tracti millor. Mentrestant, el nen passarà una llarga temporada a casa d’uns desconeguts familiars. Tot el que té és una ovella, Chuni, amb qui manté un especial vincle. La vida de Chuni, però, perilla, ja que la festa del Meskel s’acosta i cal sacrificar-la. Efraín buscarà qualsevol manera d’assegurar la supervivència, no només de la seva companya Chuni, sinó d’ell mateix.

Amb ulls de nen

Quan la pròpia CNN va organitzar el visionat de la pel·lícula amb els propis agricultors que hi havien participat, Zeleke va tenir la certesa que la pel·lícula s’havia entès i havia arribat a l’espectador el que ell pretenia. Per alguns era la primera vegada que veien una pel·lícula. Zeleke es va sentir emocionat en veure que hi havia qui assegurava que havia vist una pel·lícula sobre la seva infància.

El director, en la que és la seva opera prima, vol mostrar moltes cares en una mateixa història. Ens explica la problemàtica al voltant de la sequera i l’agricultura i les pèrdues humanes que implica. Veiem els fantàstics paisatges verds, els boscos frondosos i la bellesa d’un país que s’ha de visitar. Ens dóna peu a anàlisis sociològiques i antropològiques interessants com ara l’estructura de les famílies, la joventut de la població, el paper de la dona i de l’home i, per altra banda, les costums locals, les festes i cerimònies religioses, la música i la irrenunciable gastronomia etíop.

La cirereta de tot plegat és que es deixa anar de forma subtil, no preparada i espontània, amb ulls de nen. Precisament amb aquests ulls de nen, l’espectador entra a casa d’una família tipus etíop, amb els seus problemes i alegries, desgràcies i esperances.

T’agradarà si: tens prevista una aventura africana propera i vols un petit tastet.
Fes-li un cop d’ull: YouTube

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.