8 pel·lícules per viatjar des de casa

Seure al sofà de casa i viatjar un parell d’hores a través d’una pantalla és una experiència que fem habitualment. Aquestes perles audiovisuals ens encanten, i us proporcionen energia per fer-nos la motxilla i anar a recórrer món immediatament. No us les perdeu!

Into the Wild

Sean Penn, 2007

Into the Wild

Into the Wild és una excepcional història basada en el llibre de títol homònim escrit per Jon Krakauer. “Hacia rutas salvajes” exposa el cas real d’un jove que decideix allunyar-se de la societat fins a límits inimaginables: deixant de banda totes les seves pertinències i donant a la caritat els seus estalvis, per perdre’s entre boscos i muntanyes de la salvatge Alaska, tot buscant descobrir el veritable significat de la vida. La banda sonora, creada pel mític cantant de Pearl Jam, Eddie Vedder, la complementa a la perfecció i t’apropa al món idealista d’Alexander Supertramp.

T’agradarà si: et perden els paisatges de muntanya i la natura, simpatitzes amb la soledat i t’encanta la veu d’Eddie Vedder.
La pots veure aYouTube (en anglès, subtítols en castellà).


The Salt of the Earth

Wim Wenders + Juliano Ribeiro Salgado, 2014

la sal de la terra

Sebastião Salgado és un fotògraf brasiler excepcional que durant 40 anys ha viatjat per tot el globus descobrint territoris i paisatges verges, amb flora i fauna salvatges. La Sal de la Terra és un documental que recull una part d’aquesta trajectòria personal i professional de l’artista, per obsequiar-nos amb una peça audiovisual indispensable que es converteix en un fantàstic homenatge a la bellesa de la Terra.

T’agradarà si: La veus en pantalla gegant de cinema.
Pots veure el tràiler aYouTube (en VOSE).


Diarios de motocicleta

Walter Salles, 2004

Diarios de motocicleta

La vida d’Ernesto “Che” Guevara va ser molt prolífica. Juntament amb el seu col·lega Aberto Granado, Diarios de motocicleta relata una part d’ella, el viatge que van realitzar plegats per Amèrica del Sud el 1952 damunt una Norton 500. En aquest trajecte aprenen sobre les injustícies a les quals la societat ha d’afrontar, presentant-nos la crua imatge de la identitat llatinoamericana. Protagonitzada per Gael García Bernal i Rodrigo de la Serna, va endur-se l’Oscar a la millor Banda Sonora gràcies al tema de Jorge Drexler “Al otro lado del río“. Una obra fascinant que ha de formar part de la teva filmografia.

T’agradarà si: et motiven els viatges sobre dues rodes, la cultura sud-americana o baveges amb el Gael García Bernal.
La pots veure aVimeo (en castellà).


Seven Years in Tibet

Jean-Jacques Annaud, 1997

Set anys al Tibet

Heinrich Harrer fou un conegut alpinista austríac que va participar en una expedició al Nanga Parbat per part d’integrants de l’Alemanya nazi durant el 1944, just quan inicia la Segona Guerra Mundial. No va aconseguir el seu objectiu de coronar el cim, i tan ell com el seu col·lega Peter Ausehnaiter van ser empresonats en un camp de concentració fins que van escapar anys més tard. Herr Harrer va estar-se al Tibet fins el 1950 i posteriorment va publicar un llibre amb el relat d’aquells anys. Set anys al Tibet, interpretada per Brad Pitt, tot i ser excessivament previsible, recull aquesta experiència per transportar-te al sostre del món i fer-te conèixer d’a prop la cultura tibetana.

T’agradarà si: et fascina la cultura budista.
La pots veure a: YouTube (en castellà).


Wild

Jean-Marc Vallée, 2014

Wild

Traduïda al castellà com Alma Salvaje, Wild és l’autobiografia de Cheryl Strayed, escriptora i blogger dels Estatus Units que va decidir caminar, en solitari a l’edat de 26 anys, més de mil quilòmetres de la serralada del Pacific Crest National Scenic Trail (a l’oest dels EUA, entre el desert de Mèxic i els boscos de Canadà), arran del seu divorci, la mort de la seva mare i d’anys de conducta destructiva amb drogues. Apassionant i devastadora història que et mantindrà hipnotitzat a la pantalla.

T’agradarà si: et va agradar Into the Wild, t’interessa la muntanya o pensar que agafant la motxilla i començar a caminar cura ferides.
Fes-li un cop d’ull a: dailymotion (en anglès).


Món petit

Marc Barrena, 2012

albert-casals-mon-petit

Món petit és la història i el repte més bestial d’Albert Casals, un jove barceloní que decideix viatjar des de casa seva fins al punt més llunyà del planeta, un petit far a Nova Zelanda. Amb una simbòlica motxilla d’equipatge, 20 euros a la butxaca i sobre cadira de rodes, l’Albert creua fronteres fent autoestop i sent acollit per autòctons d’arreu del món, podent acomplir el seu somni després de vuit mesos d’odissea. Enormes dosis d’actitud, valentia i superació personal donen força a un documental que trenca esquemes sobre la discapacitat física i explica, a ritme de crònica, una volta al món tan improvisada com inversemblant.

T’agradarà si: creus que és possible viatjar sense limitacions.
La pots veure a: TV3 a la carta (en català).


Tracks

John Curran, 2013

tracks

Basada en la història real de Robyn Davidson, Tracks (El viaje de tu vida) explica el viatge que una jove va realitzar el 1977, recorrent en solitari 1.700 milles (uns 2.700 km!) pels deserts de l’oest d’Austràlia, des d’Alice Springs fins a l’oceà Índic, només acompanyada de 4 camells i del seu gos. Per subvencionar-se part de les despeses dels nou mesos de viatge, i molt a contracor, The Camel Lady accepta ser fotografiada i redactar un article per la revista National Geopraphic. Un relat fascinant que mostra paisatges tan sorprenents com poc explorats, tradicions dels indígenes australians, i una lluita constant per trobar aigua i menjar, i sobreviure a la travessa.

T’agradarà si: vols fer un passeig visual pel desert australià i tens simpatia pels camells.
Pots veure el tràiler aYouTube (en castellà).


Out of Africa

Sydney Pollack, 1985

Memòries d'Àfrica

Protagonitzada per Meryl Streep i Robert Redford, Memòries d’Àfrica (Out of Africa) narra la història autobiogràfica de Karen Blixen durant la seva etapa a Kenya en l’època del colonialisme britànic, en un triangle amorós complex entre ella, el baró Bror von Blixen-Finecke i un caçador local. Memòries d’Àfrica va aclaparar els premis Oscars del 1985 amb 7 estatuetes, incloent millor pel·lícula, director, guió i banda sonora.

T’agradarà si: t’agraden les històries amoroses i complicades.
Pots veure el tràiler aYouTube (en castellà).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.