Adreça: Carrer Aragó, 353
Transport: Girona (L4)
A la xarxa: facebook | twitter
Preu mig: 15-20€
Hongria té una seu gastronòmica a Barcelona des del 2010. De la mà de la Lourdes i en Zsolt, l’Hungaryto és el primer i únic restaurant hongarès a la ciutat, i val mol la pena que us hi apropeu. Amb una decoració tradicional, amable, acollidora, i acompanyada d’un tracte familiar, el local convida a passar-hi hores.
El menú de migdia (10,95€) és una molt bona oportunitat per iniciar-se a aquesta desconeguda cuina per la majoria de nosaltres, amb una carta (que renoven uns 3-4 cops l’any) plena de plats típics i gustosos a base de sopes, estofats, lángos o pastissos. L’Hungaryto funciona també com a botiga on podràs trobar-hi un ventall de vins considerable i tota mena de productes locals.
Comencem: per anar fent boca i obrir la gana, ens prenem un pálinka (licor per a valents semblant a un orujo) i provem diferents adobats hongaresos. Alerta perquè alguns piquen!
Més associat a menjar de carrer que servit en un plat amb forquilla i ganivet, el lángos és un pa fregit fet amb patata i llevat fresc, que incorpora una crema suau d’all, nata agra i formatge ratllat. A mig camí d’una crep i una pizza. No els queda gens oliós, fet que s’agraeix. Imprescindible.
Hi han plats que no poden faltar a aquest festival culinari. El goulash és probablement el plat més popular d’Hongria i dels països propers: un estofat elaborat amb carn (de qualsevol tipus, vedella, cavall, animals de caça), verdures, pebre vermell i bitxo. Ve servit en una petita cistella.
De goulash n’hi ha diferents varietats. El füstölt csülkös babgulyás és a base de garró fumat amb mongetes, i incorpora l’habitual crema agra.
El töltöttkáposzta és una col hongaresa farcida de carn. Si bé esperaries trobar-la en format estil trinxat de la Cerdanya, aquest plat amaga una peça sencera de col molt saborosa. Bon descobriment!
La col·lecció de postres és tota una sorpresa. Tenen uns quants pastissos del dia que no apareixen a la carta i varien habitualment. El xef decideix. Fets a base de pa de pessic, no són gens dolços i porten tota mena de fruites del bosc (en quantitats importants) al seu damunt. La presentació és excel·lent, molt cuidada. També provem un puré de castanya (gesztenyepüré) que no et deixarà indiferent. Molt recomanable.
Els amants de la cervesa també us trobareu a gust, doncs tindreu les autòctones Dreher, Borsodi o Soproni ben a mà. Totes són rosses, senzilles i en racions de 0,5L. Egészségére!
Uns quants magyars també celebren la vetllada a l’Hungaryto, senyal que el menjar que serveixen és fidel als sabors locals. Molt bona experiència que recomanem fermament, no us decebrà!
El millor: El tracte afable de la Lourdes, les explicacions que et farà sobre cada plat, el goulash més tradicional i que en general tots els plats tinguin un sabor ben intens, amb personalitat.
El pitjor: La gastronomia és contundent (més orientada a menjar d’hivern), amb lo que potser no seria l’opció més adequada per èpoques de l’any més caloroses.
Moltíssimes gràcies gourmets d’A REVEURE!!
Nomès recordar-vos que a l’ESTIU (si bé el goulash hi és tot l’any perquè té molt públic aficionat) adaptem el plats de la carta a la temporada.
Us desitgem molts àpats feliços i A REVEURE!!!
M'agradaM'agrada