Restaurant cubà: Habana Vieja

habana vieja_façana

Adreça: Carrer dels Banys Vells, 2
Transport: Jaume I (L4)
A la xarxaweb | facebook
Preu mig: 15-20€

No deu ser casual que al cor de Ciutat Vella et trobis amb aquesta petita representació de l’Habana Vieja feta restaurant. I és que cada petit detall està cuidat al màxim perquè et sentis com si fossis a la capital cubana.

La Habana Vieja pren el nom d’un dels barris amb més moguda de la ciutat: gent d’arreu, arquitectura d’arreu, infinits paladares i locals d’oci i de fons el mar que repica al famós Malecón Habanero.

D’entre les moltes exquisiteses cubanes, un ha de deixar-se assessorar pel personal del restaurant i fer un sopar basat en els principals exponents de la comida criolla, que ve a ser una barreja entre la cuina d’arrels més ancestrals i pròpies (caribenya, taïna i africana) amb les colonials (espanyola).

No ens ho pensem, obrim el menú amb el fonamental: el congrí (arròs amb frijoles), que acompanya cada plat.

congrí.jpg

Com a plats forts, ens recomanen un cerdo asado i ropa vieja. Tot acompanyat com sempre del congrí (o arròs moro) i tostones (plàtan fregit).

ropa vieja.jpg

Un altre dels acompanyants infal·libles del menú ha de ser una cervesa nacional. Com que no ens decidim, optem per tastar una Cristal i una Bucanero, és a dir, la suau i la forta per als més exigents.

cristal bucanero

Resulta impossible quedar-se amb gana, però es recomana deixar un forat per tastar algunes postes, com el coco amb formatge o els casquitos de guayaba.

queso coco.jpg

I, sobretot, no es pot marxar de l’Habana Vieja sense fer un autèntic mojito, que ja avancem que no té res a veure amb el sofisticat beuratge europeu que estem acostumats a veure (i a beure).

mojito.jpg

08

El millor: L’ambientació tipus caseta de tot el restaurant, cuidadíssim i amb molt de gust.
El pitjor: El sistema de reserves online no funciona massa bé. El millor és trucar per a assegurar-se una taula.