Restaurant mexicà: Chilapa Fresh-Mex

Adreça: Carrer Casanova, 19
Transport: Universitat (L1, L2)
A la xarxa: web | facebook
Preu mig: 10€

El concepte tex-mex prové de la cuina mexicana tenyida per influències provinents de la frontera sud-oest dels Estats Units, a la zona de Texas. Una gastronomia on la carn i les espècies tenen un paper protagonista i s’abracen amb hortalisses i verdures com l’alvocat o els frijoles, entre tortillas fetes a base de blat de moro.

En aquest context, el Chilapa s’instal·la a Barcelona per dur-nos el tex-mex a la ciutat (en un acollidor local del carrer Casanova, i també un altre a Muntaner), tot conservant l’essència del fast food nord-americà però donant-li un aire fresc i amable (només cal veure la lluminositat i colors de l’espai). Plats combinats o els populars tacos i burritos. De pollastre, vedella o cochinita pibil. Però al Chilapa van més enllà, amb la interessant possibilitat d’incorporar-hi tofu o pescado al achiote, i tot cuinat amb slow cook (a baixa temperatura per conservar els sabors dels ingredients).

Assenyales al mostrador, esculls en tres passos el que vols i et munten el plat a l’instant. Fàcil i àgil. Provem tot el que tenim a l’abast, ben maridat amb unes cerveses Modelo, Pacífico i uns còctels Margarita Frozen de mango. No ens n’estem, repetim.

I es que la cuina mexicana és especial. Alerta, perquè enganxa. I no ho hem descobert pas ara al Chilapa, sinó mireu què s’exclamava ja per aquelles contrades al segle XVI 😉

¡Oh qué sabor excelente!
Es pan del cielo enviado.
¡Oh manjar glorificado!
¡Por Dios sabe lindamente!
¡Oh, qué cielo tan honrado!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.