Adreça: Carrer Casanova, 19
Transport: Universitat (L1, L2)
A la xarxa: web | facebook
Preu mig: 10€
El concepte tex-mex prové de la cuina mexicana tenyida per influències provinents de la frontera sud-oest dels Estats Units, a la zona de Texas. Una gastronomia on la carn i les espècies tenen un paper protagonista i s’abracen amb hortalisses i verdures com l’alvocat o els frijoles, entre tortillas fetes a base de blat de moro.
En aquest context, el Chilapa s’instal·la a Barcelona per dur-nos el tex-mex a la ciutat (en un acollidor local del carrer Casanova, i també un altre a Muntaner), tot conservant l’essència del fast food nord-americà però donant-li un aire fresc i amable (només cal veure la lluminositat i colors de l’espai). Plats combinats o els populars tacos i burritos. De pollastre, vedella o cochinita pibil. Però al Chilapa van més enllà, amb la interessant possibilitat d’incorporar-hi tofu o pescado al achiote, i tot cuinat amb slow cook (a baixa temperatura per conservar els sabors dels ingredients).
Assenyales al mostrador, esculls en tres passos el que vols i et munten el plat a l’instant. Fàcil i àgil. Provem tot el que tenim a l’abast, ben maridat amb unes cerveses Modelo, Pacífico i uns còctels Margarita Frozen de mango. No ens n’estem, repetim.
I es que la cuina mexicana és especial. Alerta, perquè enganxa. I no ho hem descobert pas ara al Chilapa, sinó mireu què s’exclamava ja per aquelles contrades al segle XVI 😉
¡Oh qué sabor excelente!
Es pan del cielo enviado.
¡Oh manjar glorificado!
¡Por Dios sabe lindamente!
¡Oh, qué cielo tan honrado!