Restaurant equatorià: El Campeón Chonero

chonero campeon_entrada.jpg

AdreçaCarrer Barcelona, 35 (L’Hospitalet de Llobregat)
Transport: Avinguda Carrilet (L1)
Preu mig: 10-15€

Alguna cosa tindrà aquesta ciutat, el gentilici de la qual no només mereix un nom de restaurant de forma més aviat èpica, sinó que també ha donat nom a una ranxera que aclama les virtuts de tot chonero. Una de les quals no en parla i que per a nosaltres és absolutament imprescindible és la seva gastronomia.

El Campeón Chonero ofereix, principalment, plats generosos de menjars equatorians de qualitat, amb diversitat de gustos i colors i a preus molt assequibles. Aneu-hi amb el budell buit, les racions són generoses i abundants i cal tenir lloc per a tot.

Per a començar a fer-se a la idea, un entrant clàssic per a obrir l’estómac, consistent en uns patacones amb formatge. Els patacones (o tostones en funció del país) són trossos de plàtan fregits, servits com a acompanyament en una gran quantitat de plats.

chonero campeon_patacones con queso.jpg

A partir d’aquí, tot el que va entrant a la taula és ben bé una caixa de sorpreses. La primera en arribar és el corviche. Es tracta d’una croqueta gegant de massa de plàtan i altres ingredients vegetals que amaga, al seu interior, peix. És bo, omple i és un plat comodí que es pot menjar fins i tot per a esmorzar.

chonero campeon_corviche (1).jpg

Una bona combinació després de tant plàtan, són aquestes dues propostes que, tastades al mateix moment, poden generar un gran debat a taula sobre quina agrada més. Una és el ceviche ecuatorià, que com tots els ceviches de cada lloc, no té res a veure amb el del país veí. L’altre és un encebollado, que és, a diferència del ceviche, per a menjar calent. Ambdós contenen ceba morada, peix i van condimentats a base de coriandre, però amb gustos i textures ben diferents.

Òbviament, es troba a faltar un acompanyament essencial amb un dels ingredients estrella: l’arròs. Moment d’introduir el chaulafán, un plat imprescindible en la gastronomia equatoriana heretat de la immigració asiàtica i amb els afegitons propis de la cultura del país. Així doncs tenim un arròs amb trossets de diferents ingredients (carn, ou, vegetals…) que atipa i acompanya la resta de delícies.

chonero campeon_chaulafan.jpg

Realment, El Campeón Chonero ha esdevingut una sorpresa en tots els sentits. El local és agradable i el menjar, en abundants quantitats atipa i sacia tots els gustos.

El millor: El ceviche, sens dubte. Molt bona relació qualitat-preu.
El pitjor: Només tenien Coronita!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.