Restaurant polonès: Polka BARcelona

polkaBARcelona entrada

Adreça: Carrer Cabestany, 7
Transport: Les Corts (L3)
A la xarxa: facebook
Telèfon: (+34) 697 344 771
Preu mig: 10€

Ben ubicat en un dels carrers que condueix a la Plaça de la Concòrdia, el Polka BARcelona és un dels pocs reductes de polonesos a Barcelona. Curiosament s’anuncia com un bar de “vins i tapes”, “menjar i beure”. Però que no et despisti el cartell ni el parell de bótes de vi que donen la benvinguda, aquí hi podràs trobar manduca i beuratges ben autèntics.

Per anar obrint boca, piquem una ració de śledzi w oleju, unes arengades amb oli molt gustoses, típiques del mar del nord, que van cobertes de ceba menuda i pebrot verd. Es mengen crues i estan fortament salades.
polka barcelona_sledz w oleju

Un dels imprescindibles i que dóna més joc a la cuina polonesa són els pierogi. Aquestes crestes bullides es farceixen de qualsevol ingredient. En provem unes de carn i xucrut, i unes altres amb formatge i patata. Es poden fer també dolces.polka barcelona_pierogi

La kiełbasa no té res de l’altre món: una salsitxa servida amb ceba caramel·litzada, tomàquets i pebrots fregits. Quan t’imagines la cuina del nord, no penses en salsitxes? Au, aquí les tens!

polka barcelona_liełbasa

El gołąbki és un rollet de col amb carn picada a dins. Fent el símil d’una tapa de les nostres, seria com una ració de mandonguilles. Talment de l’àvia, el millor de tot plegat.

polka barcelona_gołąbki

Més propi d’un comerç de menjar ràpid de carrer, el zapiekanka és una espècie de panini: base de pa i uns quants xampinyons i formatge al forn de cobertura. No té gaire misteri.

polka barcelona_zapiekanka

Es diu que Polònia és un dels 3 països d’Europa amb la producció més gran de cervesa (després del Regne Unit i Alemanya). Fent honor a aquest rànquing, la col·lecció de piwo que tenen al Polka BARcelona és important, i amb total seguretat en trobaràs alguna del teu gust: Perła, Warka, Żywiec, Książęce, Dębowe, entre d’altres. Deixa’t aconsellar, el propietari controla el tema amb escreix.

06

El millor: L’autenticitat del lloc, tenint la sensació que et trobes al mig de qualsevol bar de poble de Polònia.
El pitjor: El ritme (massa) tranquil amb el que van sortint els plats de la cuina, més propi de països del Carib que d’un europeu. Pren-t’ho amb calma.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s