Adreça: Carrer Sant Pau, 103
Transport: Paral·lel (L2-L3)
A la xarxa: web | facebook
Preu mig: 15-20€
El Raval és un dels barri barcelonins amb més diversitat de restaurants. Podríem dir del Raval que és el lloc idoni per a les cuines del món, segurament per la diversitat d’origens que s’apleguen en un mateix espai.
Precisament al cor del Raval hi ha aquesta petita joia de la cuina hindú a la ciutat. Un espai acollidor i tranquil ideal per a degustar les exquisitats sortides del tandoori. Per als menys experts, i sense avançar res, el tandoori fa referència a un art culinari basat en un sistema de cocció dels aliments en un forn de característiques especials, el tandoor.
El millor per a començar a experimentar els colors i sabors especiats és decantar-se per les samosa i les pakora. Les primeres són una mena d’empanades d’ingredients molt diversos. La pakora, en canvi, consisteix en una pasta de diversos ingredients arrebossada.
Val molt la pena deixar-se aconsellar per a fer una bona tria que permeti anar assaborint el garam masala (literalment: mescla d’espècies) que condimenta plats com el curry tikka masala dal, és a dir, unes llenties estofades amb curri, ceba i pebrot o bé una cosa similar amb altres ingredients com cigrons o espinacs.
És important aturar-se a la secció de “Pans” de la carta per a poder assaborir encara millor les salses. Un roti, pa rodó i pla, fet sense llevat o un nan, també pla però més esponjós, poden ser una molt bona elecció per a deixar el plat ben net.
No es pot marxar del Moti Mahal sense degustar la seva especialitat, el tandoori. Si és difícil triar, tenen l’opció del tandoori grill mix, el que seria el menú degustació del que surt del tandoor.
I per a fer baixar tot això, un lassi de postres és la millor opció: lleuger i refrescant. Un lassi és un batut i n’hi ha de tot tipus: plàtan, iogurt, fruits secs… i el nostre sempre irrenunciable i deliciós mango acompanyat d’uns pastissets en almívar: rasgulla, els blancs i gulab jamun els marrons.
La fama del Moti Mahal va més enllà del Raval i de Barcelona i és que si mires més enllà del plat, veuràs que les parets són plenes d’imatges que immortalitzen el pas de figures cèlebres del món de la faràndula i l’esport que hi han fet una parada, així que potser t’has assegut a la mateixa taula que Guardiola o comparteixes gustos amb Harrison Ford, vés a saber.
El millor: sense cap mena de dubte, els tikka masala van ser els triomfadors de la nit.
El pitjor: els picants i els especiats en cas que el teu paladar no hi estigui avesat.