Restaurant hindú: Moti Mahal

moti mahal entrada areveure

Adreça: Carrer Sant Pau, 103
Transport: Paral·lel (L2-L3)
A la xarxa: webfacebook
Preu mig: 15-20€

El Raval és un dels barri barcelonins amb més diversitat de restaurants. Podríem dir del Raval que és el lloc idoni per a les cuines del món, segurament per la diversitat d’origens que s’apleguen en un mateix espai.

Precisament al cor del Raval hi ha aquesta petita joia de la cuina hindú a la ciutat. Un espai acollidor i tranquil ideal per a degustar les exquisitats sortides del tandoori. Per als menys experts, i sense avançar res, el tandoori fa referència a un art culinari basat en un sistema de cocció dels aliments en un forn de característiques especials, el tandoor.

El millor per a començar a experimentar els colors i sabors especiats és decantar-se per les samosa i les pakora. Les primeres són una mena d’empanades d’ingredients molt diversos. La pakora, en canvi, consisteix en una pasta de diversos ingredients arrebossada.

samosas moti mahal areveure

Val molt la pena deixar-se aconsellar per a fer una bona tria que permeti anar assaborint el garam masala (literalment: mescla d’espècies) que condimenta plats com el curry tikka masala dal, és a dir, unes llenties estofades amb curri, ceba i pebrot o bé una cosa similar amb altres ingredients com cigrons o espinacs.

curry tikka masala dal moti mahal areveure

És important aturar-se a la secció de “Pans” de la carta per a poder assaborir encara millor les salses. Un roti, pa rodó i pla, fet sense llevat o un nan, també pla però més esponjós, poden ser una molt bona elecció per a deixar el plat ben net.

roti nan moti mahal areveure

No es pot marxar del Moti Mahal sense degustar la seva especialitat, el tandoori. Si és difícil triar, tenen l’opció del tandoori grill mix, el que seria el menú degustació del que surt del tandoor.

tandoori grill mix moti mahal areveure

I per a fer baixar tot això, un lassi de postres és la millor opció: lleuger i refrescant. Un lassi és un batut i n’hi ha de tot tipus: plàtan, iogurt, fruits secs… i el nostre sempre irrenunciable i deliciós mango acompanyat d’uns pastissets en almívar: rasgulla, els blancs i gulab jamun els marrons.

mango crema moti mahal areveure

La fama del Moti Mahal va més enllà del Raval i de Barcelona i és que si mires més enllà del plat, veuràs que les parets són plenes d’imatges que immortalitzen el pas de figures cèlebres del món de la faràndula i l’esport que hi han fet una parada, així que potser t’has assegut a la mateixa taula que Guardiola o comparteixes gustos amb Harrison Ford, vés a saber.

El millor: sense cap mena de dubte, els tikka masala van ser els triomfadors de la nit.
El pitjor: els picants i els especiats en cas que el teu paladar no hi estigui avesat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.