Adreça: Carrer Montsió, 6
Transport: Catalunya (L1-L3)
Preu mig: 20-25€
Amagat entre els carrers del Gòtic, just davant el mític Els 4 Gats, el Betawi és un dels pocs restaurants indonesis de Barcelona. Petit, dues plantes, quatre taules i amb una decoració molt senzilla i tradicional, ofereixen un bon viatge gastronòmic per la cuina de les illes del sud-est asiàtic de la mà de la Herawati i el Josep Maria.
Una bona manera d’iniciar-se a la gastronomia indonèsia és començar per un assortiment d’entrants, que inclou uns rolls vegetarians, unes brotxetes de calamar, unes altres de pollastre amb salsa de cacauet i una amanida d’ànec. El bakmi goreng és un plat de fideus saltejats amb carn de vedella, verdures i ou. No pot faltar a la taula, molt bo. Però si prefereixes l’arròs enlloc dels noodles, hi ha l’opció de provar el nasi goreng seafood, amb verdures, gambes i calamars.
Per anar-ho fent baixar es ho complementem amb una Bintang, la cervesa més popular d’Indonèsia, una Pilsner semblant a la Heineken que es deixa beure. Les postres no són res de l’altre món i certament poc tradicionals. La carta inclou alguna crep, gelats i sorbets o un rollet de plàtan amb xocolata (l’opció més interessant). Però en general concentreu-vos amb els principals, que són ben encertats.
El millor: Els plats més tradicionals (arrosos i tallarines al curri), així com el tracte molt amable i atent del servei.
El pitjor: El sostre és molt baix i quan s’hi replega força clientela acaba sent bastant sorollós. Si hi has anat diverses vegades, notaràs que els preus estan a l’alça.