Restaurant romanès: Crama Dracula

Crama Dracula areveure

Adreça: Carrer Provença, 18
Transport: Sants Estació (L3-L5)
A la xarxa: web | facebook
Preu mig: 10-15€

Diu la llegenda que Vlad Țepeș fou un príncep amb uns peculiars mètodes de càstig als seus opositors, enemics i traïdors. Els seus sanguinaris sistemes de tortura el van convertir en un personatge dels més temuts de l’època. Mentre sotmetia els delinqüents a l’empalament (tortura consistent en la introducció d’un pal pel recte), diuen que, somrient, s’ho mirava i brindava amb la sang de la víctima. Fou aquí on va néixer, en l’actual Romania, el mite del comte Dràcula.

El restaurant que us presentem pren el nom del nostre sàdic protagonista, Crama Dracula. Inspirat en les antigues tavernes romaneses, el restaurant dóna absolut protagonisme a aquesta icona, nomenat Heroi Nacional de Romania per Ceauceascu. Les delícies que hi trobareu són lliures de sang, no patiu. Es tracta de plats tradicionals de la cuina romanesa amb una presentació original i a preus molt interessants.

Crama Dracula

El millor és anar-hi amb força gana. Els plats són de grans dimensions i alimenten prou. Cal destacar l’assortit de formatges, brases i plats combinats amb la possibilitat de compartir entre diverses persones. No us podeu perdre els mititei, uns rotllets de carn picada a la brasa, o els frigărui, unes broquetes de carn adobades i acompanyades de diferents verdures.

Per acabar sense poder-se ni moure, és imprescindible tastar alguna de les seves postres tradicionals. Nosaltres no ens decidíem, així que vam optar per un combinat de dolç de formatge i pastís de xocolata.

201411_Cama Drácula_8

Si bé gastronòmicament no és súper sorprenent, sí que ho són les quantitats i preus. Fins i tot les llaunes de cervesa són més grosses. A més, l’ambientació del restaurant no té pèrdua. Entre l’estil taverner medieval i el cambrer, que es posa totalment en el paper d’home misteriós, fa la sensació d’estar ben bé al castell del Dràcula. És una experiència divertida tant per anar-hi amb amics o amb la família.