(Re)descobreix Barcelona des d’un altre punt de vista

“Visitar Barcelona amb uns altres ulls, descobrir coses de la ciutat que no sabies”. Aquesta és la idea que s’amaga rera noves iniciatives que s’escapen de la Barcelona turística a escala mundial i l’apropen als habitants o visitants que ja en coneixen els indrets principals. Turisme cultural i de proximitat: una oferta basada en elements insòlits, històrics i artístics alternatius, propostes pensades i dissenyades per tots aquells que vénen però que també viuen a Barcelona. Te’n proposem unes quantes.

Androna Cultura

androna cultura capsalera

Adreça: Carrer Topazi, 14
Telèfon: (+34) 93 112 46 15
A la xarxa: web | facebook | twitter

Androna és una empresa especialitzada en la difusió de la cultura, formada per un equip jove i amb perfils complementaris, des d’historiadors, humanistes o antropòlegs. Des del 2009 proposen rutes i itineraris culturals alternatives que abasten temes tant diversos com la dona revolucionària a la ciutat; la història del vermut per Gràcia; bruixes i heretges sota la Inquisició; o la via del pecat del Paral·lel; des d’un punt de vista crític, amable i molt proper.

CultRuta

cultruta logo

Adreça: Carrer d’Estruc, 10
Telèfon: (+34) 93 165 14 72
A la xarxa: web | facebook | twitter

Fundada el 2008, CultRuta és una empresa privada que proposa rutes i serveis culturals d’oci i turisme tant a Barcelona com en altres punts de Catalunya. Setmanalment ofereixen una desena de rutes obertes (en català i castellà) sobre anècdotes històriques, carrerons poc transitats, herois oblidats, literatura inspirada en la ciutat, llegendes fantàstiques, o barris menystinguts. L’equip, encapçalat pel Joan Coll, està format per guies professionals i col·laboradors apassionats de la història, la literatura, l’art, i sobretot de la nostra terra.

HisCat

capsalera hiscat areveure

A la xarxa: web

L’Associació Cultural Història de Catalunya (HisCat) és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals especialitzats en la història del nostre país. Entre el seu extens catàleg d’activitats, ofereixen una sèrie de visites, itineraris i rutes temàtiques per Barcelona, presentant-te la ciutat des d’una visió terrorífica i nocturna, passant per la seva vessant més mentidera o fins i tot, criminal. Temes interessants i llaminers que, de ben segur, us han cridat l’atenció. Podeu trobar descomptes amb el TR3SC.

Insòlitbarcelona

insolitbarcelona

Adreça: Carrer Milà i Fontanals, 14
Telèfon: (+34) 93 459 31 69
A la xarxa: web | facebook | twitter

Insòlitbarcelona és un espai on trobar-hi recomanacions culturals, itineraris a peu per racons insòlits dels diferents barris de la ciutat, i tota mena de rutes especialitzades per redescobrir Barcelona. L’Anna i la Clara són llicenciades en Història de l’Art i Humanitats respectivament i professionals de la gestió cultural. Des del 2012 imparteixen rutes en català, castellà, anglès, francès o italià, i tenen una durada d’unes 2 hores.

MATÈRIAbcn

MatèriaBCN areveure

Telèfon: (+34) 699 51 91 86 / (+34) 629 81 33 22
A la xarxa: web | facebook | twitter

La Maria Vallverdú i la Maria García són dues joves amb iniciativa i un bagatge cultural de Barcelona (i els seus voltants) impressionant. Sota el concepte de MATÈRIAbcn organitzen tota mena de rutes culturals, rutes de fotografia i història, visites guiades a museus o tallers familiars, entre altres activitats. El valor afegit? Temàtiques sorprenents (com grafits o melomania a la ciutat) amb una professionalitat i comunicació extremes.

Trama Serveis Culturals

capçalera trama.jpg

Telèfon: (+34) 645 379 559
A la xarxa: web | facebook

Trama és una associació impulsada per llicenciats en Humanitats que entre altres activitats culturals promou itineraris urbans que “conviden a pensar i sentir la ciutat d’una altra manera”. Les rutes que proposen són interessants perquè ens parlen de la transformació de la vida de barri, de les conquestes veïnals, de Barcelona des d’una perspectiva de gènere i de l’antropologia urbana, sempre amb una visió molt transversal de la cultura.

VIA Barcelona

via barcelona capsalera

Adreça: Carrer Sepúlveda, 173
Telèfon: (+34) 931 400 276
A la xarxa: web | facebook | twitter

El Fran Agudo i l’Albert Verdugo són uns apassionats de la història, i a través de l’empresa cultural VIA Barcelona ofereixen tota mena de rutes i itineraris urbans per a particulars, per a grups i per escoles a la capital catalana. Turisme cultural amè i original, per descobrir tant el barri Gòtic, fer un recorregut per les mansions senyorials de la ciutat o conèixer l’existència d’agents nazis a Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.