Relax al Llac Kariba

kariba
Marges del llac Kariba

Com arribar al Llac Kariba?

Aquest embassament artificial es troba en territori fronterer entre Zàmbia i Zimbàbue, per tant, els llocs de referència pel que fa al transport són Siavonga per la banda de Zàmbia i Kariba per la banda de Zimbàbue. Des d’Harare surten autobusos (4h) cap a Kariba.

Lake Kariba Map
Mapa de la zona; el llac Kariba és enorme, fes-li un cop d’ull

El més recomanable és, un cop arribats a un dels dos emplaçaments, dirigir-se a algun dels allotjaments de la vora del llac.

Què s’hi pot fer?

Ens trobem davant un dels llacs artificials més grans del món, així que la jornada pot donar molt de sí.

  • Sortides en barca a veure la posta de sol: petites i grans embarcacions, de tots els gustos i mides solen fer aquest tipus de sortida per a contemplar la bellesa del paisatge quan cau el sol.
  • Pesca: nombroses i desconegudes espècies de peixos de grans dimensions poden ser caçats per els valents que s’hi atreveixin.
  • Canoa: individual o en grup, es pot fer una divertida sortida d’unes hores admirant el paisatge amb alguna que altra bestiola de ben a prop.
  • Visites a la presa: les vistes des de la gegantina presa són admirables. Aquest petit recorregut es pot fer per compte propi, tot i que és necessari algun tipus de transport privat.

El mateix lloc d’allotjament sol proporcionar les activitats relacionades amb el Llac Kariba.

On dormir prop del Llac Kariba?

El lloc que recomanem com a centre d’operacions, l’Eagle Rest, és a 8 km de la localitat de Kariba i a 3 km de Siavonga.

Es tracta d’un indret ben adient per a totes les butxaques i gustos. Proporcionen activitats de tot tipus al llac, el servei de restaurant és molt complet i de qualitat, disposa de zona d’acampada, xalets amb vistes al llac, piscina, bones instal·lacions i un bar a tocar de l’aigua que és una delícia.

eagles rest
Zona de relax a l’Eagle Rest

No t’oblidis de…

Vigilar. Pensa que es tracta d’un llac que porta no només aigües del riu Zambezi, sinó tota la fauna. Així que no et despistis i posis un peu a l’aigua perquè els cocodrils i hipopòtams de la zona estaran encantats de fer-ne un ressopó. Els cartells de l’Eagle no pararan de recordar-t’ho.

beware hippos
Sí, sí, alerta! N’hi ha a les aigües del llac!
Viatge Guatemala+info: Guia de viatge-Descobreix més etapes, activitats i racons imprescindibles de la ruta de 2 setmanes per Zimbàbue.