2 dies a Livingstone i Victoria Falls Town

victòria falls a reveure

Les Victoria Falls es poden veure des de dos costats, Zàmbia i Zimbàbue, amb una sensació i unes panoràmiques totalment diferents. En ambdós casos, no obstant, les cascades es troben dins d’un parc nacional, el “Mosi-oa-Tunya National Park” (per la part zambiana) i el “Victoria Falls National Park” (pel costat zimbabuès). Des d’A Reveure recomanem estar mínim un parell de dies per la zona, visitar-les des dels dos costats i emportar-te a casa dos experiències ben xules i complementàries.

Com arribar a les Victoria Falls?

  • Des de Zimbàbue si vens pel sud, el punt de sortida és el poble de Victoria Falls Town. L’entrada al parc natural es troba només 1 km del nucli urbà, amb el que es pot recórrer a peu tranquil·lament i evitar pagar un taxi que et faran pagar car per la poca distància. L’entrada val 30$ (un abús, però és de les poques fonts d’ingressos del país) i dóna accés a tot el dia de visita.
  • Des de Zàmbia si arribes pel nord, via el poble de Livingstone. Per arribar al parc necessites un taxi o un bus local, doncs l’entrada està a uns 12 km de Livingstone. Prepara la cartera que seran 20$. El bus (3,5 KW) només l’utilitzen autòctons que et miraran estranyats, i surt quan s’omple. Pregunta on és l’estació perquè tot i ser molt a prop, queda amagada radere l’estació de trens i costa ubicar-la.

Un cop allí, què s’hi pot fer?

  • Des del costat zimbabuès, es poden recórrer a peu pràcticament 1,5 km d’amplada de la cascada, just veient el precipici al davant en tot moment, amb lo que les fotos són impressionants. Unes tímides baranes intueixen el forat.
  • Des del costat zambià, molt ben condicionat i ple d’indicacions i cartells, la percepció és ben diferent. El passeig et durà fins a una quarta part de l’amplada de la cascada. La perspectiva no és tant bona doncs estàs molt a prop de l’aigua. Tant és així, que per la part superior, et pots posar dins el riu mateix, mullar-te el peus i tenir la sensació que el precipici està a pocs metres de tu. Pel parc hi han bancs i alguna taula de pícnic ideals per si portes dinar.
es pot nedar fins al precipici de les victoria falls
Pot ser bastant perillós, però hi ha accés i s pot nedar fins al precipici de les Victoria Falls, tu mateix!
  • Molt recomanable apropar-se al Boiling Pot, resseguint un camí que descendeix fins als peus del riu i d’on es pot tenir una vista del gorg impressionant, just on conflueixen les diferents corrents d’aigua del Zambezi. És l’inici del circuit de ràfting.

Altres activitats?

Hi han intrèpids que s’apropen a les Victoria Falls per fer tota mena d’activitats, com escalada, ponting, ràfting o altres esports d’aventura. En particular, està més ben muntat pel costat de Zàmbia, amb infinites companyies a Livingstone que organitzen tours i activitats. Si t’interessa aquest perfil i necessites alliberar adrenalina, revisa aquest web.

El poble de Victoria Falls té un dels indrets més emblemàtics del país: el Victoria Falls Hotel (inaugurat el 1904) és un edifici colonial que respira luxe per tots cantons i ofereix unes vistes envejables del pont. Pren un té als jardins mentre reposes d’un dia de visita a les cascades, tot sentin-te com un explorador del segle passat.

Vistes Victoria Falls Hotel
Des dels jardins del Victoria Falls Hotel es tenen unes vistes envejables

On es pot dormir?

  • A Victoria Falls Town, el Shoestring Backpackers és l’opció barata (càmping 5$), amb un aire chill-out de dia i molta activitat de nit. El recinte és molt gran (té inclús un mercadet de peces africanes), però li falten facilitats en quant a dutxes i cuina pel volum de gent que s’hi replega. És una bona opció si necessites organitzar qualsevol tipus d’activitats doncs a recepció t’assessoraran bé. Tenen una cafeteria que pot anar bé per solucionar els esmorzars.
  • A Livingstone, el Jollyboys Backpackers és la Meca del motxileros, amb totes les facilitats que et pots imaginar: cuina, piscina, taula de ping-pong, internet, barbacoes, taquilles… Literalment, tindràs de tot, inclús un bar-restaurant molt útil si arribes en hores intempestives. El servei és molt atent i t’ajudarà a organitzar tota mena de tours i activitats. La zona d’acampada (9$) és francament petita però també tenen dormitoris (comuns i privats). No hi ha aigua calenta.

No t’oblidis de…

Els locals anomenen les cascades Mosi-oa-Tunya (“el fum que trona”). I no els falta raó, perquè donada l’altura què l’aigua colpeja el terra en caure del precipici, es desprèn una cortina de vapor que omple centenars de metres en totes les direccions. Així que agafa una capelina, perquè en algun moment o altre tu i la teva càmera us acabareu mullant.

Viatge Guatemala+info: Guia de viatge-Descobreix més etapes, activitats i racons imprescindibles de la ruta de 2 setmanes per Zimbàbue.