Rock Garden, el món surrealista de Nek Chand

A Chandigarh, la ciutat més organitzada, civilitzada i néta de l’Índia hi ha amagada una joia en forma de museu a l’aire lliure, el Rock Garden, que l’accidental artista Nek Chand va anar construint mitjançant escombraries i restes de ciment, endolls i plàstics, ampolles de metall i vidre que trobava per la ciutat. El que podria ser un abocador, és avui un indret màgic de més de 160.000 m2 totalment sorprenent.

escultures rock garden areveure
El Rock Garden està ple de figures i escultures fetes amb tot tipus de materials

On és i com s’arriba al Rock Garden?

El Rock Garden es troba al Sector 1 de Chandigarh, a la part nord de la ciutat. És un punt força conegut i qualsevol taxista el coneix. El preu de l’entrada són 20 Rs. pels adults / 10 Rs. per la canalla. Visitar-lo bé i amb tranquil·litat us pot portar unes 4 hores ben bones.

Obren totes les setmanes de l’any amb els següents horaris:
9:00-19:00h (1 Abril fins 30 Setembre)
9:00-18:00h (1 Octubre fins 31 Març)
Per més informació es pot trucar al (+91) 172 740 645.

Qui era Nek Chand?

Nek Chand Saini va néixer el 1924 a Barian Kalan (actual Pakistan). El 1947 es va refugiar amb tota la seva família a Chandigarh, durant l’època de la partició de l’Índia. Treballava com a inspector de carreteres durant el dia, mentre que les nits les ocupava amb el seu hobby: replegava pedres, deixalles i qualsevol altra escombraria que trobava als 50 pobles destruïts per construir la impecable Chandigarh. Aquest hobby es va convertir en una obsessió, i durant 20 anys va anar utilitzant aquest material per construir més de 2.000 escultures i ubicar-les en un jardí ple de fantasia, laberíntic, una peça excèntrica.

nek chand ecology areveure

Què hi trobaràs?

Una col·lecció de peces com aquesta:

jardins rock garden areveure
L’aigua i la pedra donen un aire màgic a aquest jardí
figures ceramica rock garden areveure
La ceràmica és present en moltes de les figures
parc rock garden areveure
Aquestes columnes… no et recorden al Parc Güell?
Museu Nek Chad AReveure
Bocí d’una paret: efectivament, són peces d’endolls!
Viatge Guatemala+info: Guia de viatge-Descobreix més etapes, activitats i racons imprescindibles de la ruta de 3 setmanes pel nord de l’Índia.