Com fer el visat per l’Índia: pas a pas

Per entrar a l’Índia necessitaràs un visat. A diferència de molt països, l’estat Espanyol no té els mateixos acords que amb altres indrets del món i hauràs de gestionar-ho unes setmanes abans de marxar. El visat no es pot fer a la frontera ni un cop arribat al mateix aeroport.

El consolat de Barcelona no gestiona els visats, i la única manera d’aconseguir-lo és a la pròpia ambaixada a Madrid. Hi ha una empresa homologada, Arke BLS Center SL, que els tramita, enviant tota la documentació via l’empresa de missatgeria SEUR.

Per tant, necessitaràs:

  1. Declaració signada sobre el propòsit del visat. També inclou una petita guia amb els errors més habituals de l’enviament amb SEUR. Interessant donar-li un cop d’ull per no equivocar-se.
  2. Omplir l’imprès de sol·licitud online del visat, desar una còpia del document i imprimir-lo.
  3. Una fotografia oficial tipus DNI, amb el fons blanc, per enganxar a la sol·licitud (3,5 x 4,5 cm).
  4. Una fotocòpia del passaport, la primera pàgina on apareixen les teves dades (en format A4).
  5. Pagar les taxes corresponents a un dels comptes que permet Arke BLS Center SL.
  6. Una còpia del justificant del banc amb la transferència de les taxes.
  7. Omplir l’imprès de retorn del passaport, amb l’adreça d’on vols que te l’enviïn.
  8. El passaport original. Ha de tenir una validesa mínima de 6 mesos i dues pàgines lliures. Tingues en compte que s’ha d’incloure físicament amb la resta de la documentació.

Què costen les taxes i com les he de pagar?

Per un visat de turista tramitat des de Catalunya, el preu és de 64.50€ pel document + 24€ per l’enviament = 88.50€. Per la resta de casuístiques, tipologies de visats i altres zones, pots consultar-ho aquí.

El pagament es pot realitzar via ingrés o transferència bancària a algun dels comptes d’Arke BLS Center, indicant al concepte el nom complet + número de passaport. Si vols fer un pagament per diversos visats, en aquest cas has d’indicar el nom complet + “tramitación _ pasaportes” (per exemple: Ausiàs March – Tramitación 5 pasaportes).

Comptes Bancaris Arke BLS Center

On s’ha d’enviar?

Tota la documentació s’ha de posar en un sobre i enviar-la, únicament a través d’una oficina de SEUR, a ARKE BLS CENTER, S.L, C/ Cardenal Marcelo Spinola 4, 1ºA de Madrid, indicant a SEUR que es tracta de -PORTES DEBIDOS, SERVICIO 24H ESTANDAR-.

Alerta perquè són perepunyetes, l’enviament no es pot realitzar amb cap altra empresa de missatgeria (tipus MWR, Nacex, DHL o altres), la potestat la té exclusivament SEUR.

Quant temps triga tramitar-lo?

Si no hi ha cap inconvenient, des del moment d’enviar tota la documentació, en una setmana aproximadament disposaràs del visat.

Viatge Guatemala+info: Guia de viatge-Descobreix les etapes, activitats i racons imprescindibles de la ruta de 3 setmanes pel nord de l’Índia.