Restaurant grec: El Magraner Boig (Η τρελή ροδιά)

AdreçaCarrer d’en Robador, 22
Transport: Liceu (L3)
A la xarxa: web | facebook
Preu mig: 15-20€

Entrem encuriosits al Magraner Boig, restaurant grec ubicat al bell mig del barri del Raval que ostenta un dels noms més peculiars que hem escoltat en l’àmbit de la restauració barcelonina. Preguntem ràpidament pel motiu, i amb un cop d’ull al local n’obtenim resposta. Senzill i minimalista, ample i lluminós, l’únic element decoratiu amb una presència destacable a les parets és un poema del premi Nobel de Literatura Odisseas Elitis, acompanyat del retrat del seu autor. “Η τρελή ροδιά” duu per títol, o el que és el mateix, “el magraner boig”.

“En estos blanquísimos patios, en donde sopla el ábrego 
silbando en arquerías abovedadas, decidme, ¿es el granado loco? 
Que brinca en la luz esparciendo su risa frutal 
con empeños y susurros del viento, decidme ¿es el granado loco?
Que rebulle con recién nacidas frondas en la alborrada
abriendo por lo alto todos los colores con con estremecimineto de triunfo?”

Construït artesanalment i inaugurat l’estiu del 2015, aquest és un restaurant ben autèntic, on hi serveixen plats i begudes tradicionals hel·lèniques mentre música grega amenitza l’ambient. La carta és tot un desafiament a les habilitats lingüístiques de casa nostra, un repte per a valents que no temin a demanar un assortit de tzatzikitirokafterimelitzanosalata (tres salses per obrir boca: de iogurt grec i cogombre, la primera; de iogurt, pebrot i formatge feta amb picant, la segona; d’albergínia a la brasa, la tercera); unes kolokithokeftedes (unes mandonguilles de carabassó fregides); un kokinisto (un estofat de vedella que es desfà només de mirar-lo) o la curiosa amanida dakos (originària de Creta, on tomata, formatge feta i diverses espècies es recolzen sobre pa sec d’ordi).

I podríem seguir amb més recomanacions, perquè nosaltres superem les pors lingüístiques i ens llancem a descobrir la deliciosa follia del magraner, que ens ha deixat francament fascinats. I tu, t’hi atreveixes? 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.